Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Najveći potpis Zameta još od povratka Renata Sulića, stigao Luka Mrakovčić!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 10:49

U naponu snage vratio se u svoj rodni grad iz njemačkog Lübbeckea, a nema nikakve sumnje da njegovim dolaskom itekako rastu ambicije kluba te apetiti navijača.

Luka Mrakovčić (29) sljedeće će sezone ponovno igrati u dresu Zameta! Iako prethodna rečenica djeluje pomalo nadrealno, ona je istinita, točna, bez 'jednog krivog zareza' napisana. Mrakovčić, povremeni hrvatski reprezentativac te jedan od mnogih sjajnih riječkih rukometaša koji su se ostvarili na najvećim pozornicama vraća se u rodni grad iz njemačkog Lübbeckea nakon što je posljednje tri godine proveo u najjačoj ligi na svijetu – Bundesligi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

O Mrakovčiću kao igraču ne treba trošiti riječi, riječ je o univerzalcu koji svojim talentom već sutra može biti član hrvatske rukometne reprezentacije, ali isto tako i igraču kojeg su kroz cijelu karijeru konstantno mučile ozljede. Vjerojatno se ni sam ne sjeća kad je posljednji put utakmicu odigrao da ga pritom ništa nije mučilo, ali u svakom slučaju su svi ti problemi sada iza njega. Iako se njegov povratak u Zamet nije mogao anticipirati, oni bliži njemu ističu kako to i nije tako veliko iznenađenje budući da se igrački izgradio, osjetio je čari Bundeslige koju je cijeli život sanjao, dok se sada želi malo više posvetiti obiteljskom životu. Isto tako valja naglasiti kako ovakva 'rukometna bomba' nije odjeknula na Kvarneru još od 2020. kad se pred sam kraj karijere u Zamet vratio Renato Sulić koji je u svojim najboljim danima bio jedan od najboljih pivotmena na svijetu.

Inače, Luka dolazi iz prave sportske obitelji, njegov mlađi brat Marko također je u dresu Zameta ostavio značajniji trag, ali je on umjesto profesionalnog rukometa, u kojem bi poput starijeg brata također imao štošta za reći, odlučio svoj fokus prebaciti na odvjetničku karijeru koju gradi pod budnim okom oca Miljenka, jednog od najpoznatijih riječkih odvjetnika, u 'Zajedničkom odvjetničkom uredu Miljenko Mrakovčić i Bojan Milić'.

Spomenimo kako u Zametu, što je potpuno očekivano i logično, Mrakovčiću neće raditi nikakve probleme ako se ukaže neka prilika da u budućnosti ode u inozemstvo, ali i da su simpatizerima kluba njegovim dolaskom prilično narasli apetiti.

U bogatoj igračkoj karijeri Mrakovčić je igrao za Zamet, Metalurg, Zagreb te Lübbecke, a osim na njega trener Zameta Mateo Hrvatin u sljedećoj će sezoni moći računati na Gabrijela Rajića koji se u klub vraća iz Kozale, Petra Lecenovića i Darka Čosića koji dolaze iz Rudara te Roka Markotu koji je prošle sezone igrajući za Valpovku bio prvi topnik Prve lige sjever.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka MrakovčićRK ZametPaket24 Premijer liga

Ostale Vijesti