Reuters
Reuters

Našičani igraju Europu za vatrogasca ranjenog u Osijeku, a na noge im stižu stare mušterije

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 13:48

Utakmica će imati humanitarni karakter, kompletan prihod od prodanih ulaznica bit će doniran za potrebe liječenja i što skorijeg oporavka hrabrog našičkog vatrogasca Marijana Gajskog Dudya, koji je nedavno stradao u velikom požaru u Osijeku.

Našički Nexe kreće u novu sezonu EHF Europske lige. Otvorit će ju na domaćem terenu, a na noge im stiže danski predstavnik Skjern Håndbold u prvom kolu grupne faze. Momčad je to protiv koje su igrali u prošloj sezoni i dva puta slavili u uzbudljivim završnicama golovima Tomislava Severca u posljednjim sekundama.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pod vodstvom povratnika, glavnog trenera Henrika Kronborga, Skjern je stigao do šesnaestine finala EHF Europske lige u prošloj sezoni 2022./23., nakon čega ih je eliminirao berlinski Füchse, koji je na koncu i osvojio pobjednički trofej. Lasse Mikkelsen, koji u prvom dijelu sezone zamjenjuje ozljeđenog Emila Bergholta kao kapetan momčadi, kaže:

“Uvijek sanjamo nešto veliko u Skjernu. Prošle sezone smo prošli grupnu fazu i to će nam ponovno biti cilj. Naši protivnici iz prošle sezone, ekipa Granollersa, pokazali su da čak i ako ste autsajderi možete daleko dogurati i upravo to ćemo i pokušati. Najviše se veselimo utakmicama s Nexeom, protiv njih smo u prošloj sezoni odigrali dvije teške utakmice i obje izgubili u zadnjim sekundama.”

Klub je napustilo pet igrača, uključujući i vratara Robina Hauga i Olivera Norylka, dok su Francuz Noah Gaudin i portugalski reprezentativac Joaquim Nazaré među šest pridošlica u klub. Uz skandinavske igrače u ekipi Skjerna svoju je stotu utakmicu prije nekoliko dana odigrao i pivot Senjamin Burić, iskusni bosansko-hercegovački reprezentativac. Skjern je trenutno na šestom mjestu u danskom prvenstvu s četiri pobjede, isto toliko poraza i jednim neriješenim rezultatom.

S druge strane, hrvatska je momčad u domaćem prvenstvu bez većih problema ostvarila maksimalan učinak – šest pobjeda iz šest utakmica, a za europski izazov će Branko Tamše na dispoziciji imati gotovo sve igrače.

“Pred nama je utakmica protiv Skjerna, jednog od favorita naše grupe, momčadi koju dobro poznajemo i maksimalno respektiramo. Radi se o klasičnoj skandinavskoj ekipi koja igra jako brz, kolektivan rukomet. Imaju strašno brzu tranziciju, kontru, polukontru i “brz centar” tako da ćemo se za ovu utakmicu morati podići u svim fazama igre na još višu razinu tijekom svih 60 minuta. Naša je želja da odigramo smjelo i taktički mudro, s čvrstom igrom u obrani koja će sigurno biti presudna i iz koje možemo razvijati naš stil igre odnosno vući kontre i polukontre. U isto vrijeme moramo nastojati smanjiti broj tehničkih grešaka na minimum jer će Danci svaku grešku pokušati kazniti kontrom ili polukontrom. Siguran sam da dečkima neće nedostajati motivacije i isto tako sam siguran da će dvorana biti puna, no ovim putem pozivam sve naše navijače da daju sve od sebe. Trebat će nam maksimalna podrška s tribina, trebat će nam buka i navijanje jer igračima to strašno puno znači. Dobro smo proanalizirali njihovu igru i znamo kako trebamo odigrati. Nadam se dobroj utakmici u kojoj ćemo uživati i mi i naši navijači i naravno, nadam se prvoj europskoj pobjedi u novoj sezoni.”

Utakmica će imati i humanitarni karakter, kompletan prihod od prodanih ulaznica bit će doniran za potrebe liječenja i što skorijeg oporavka hrabrog našičkog vatrogasca Marijana Gajskog Dudya, koji je nedavno stradao u velikom požaru u Osijeku. Bit će to sigurno poseban motiv momčadi, ali i hvalevrijedan potez kluba i svakog navijača koji bude na ovoj utakmici. Nemamo što nego pozvati svakoga tko je u blizini Našica da se pridruži ovom događaju i da svoj doprinos.

Izravan prijenos bit će na programu Arena Sporta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK NexeEHF Liga Europe

Ostale Vijesti