Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dibirov: "Vrijeme je za prolazak skupine, nismo sportski impotentni! Pelisteru moramo pokazati tko je gazda"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 17.10.23. | 13:46

Na predstavljanju novog trenera Zagreba, bilo je puno govora i o idućem protivniku Zagrebaša

Hrvatskog rukometnog prvaka u četvrtak očekuje novi izazov u Ligi prvavka - Eurofarm Pelister, aktualni prvak Sj. Makedonije. Makedonci dolaze u Arenu Zagreb, a susret je najavio 'Makedonac' u redovima Zagreba - Timur Dibirov.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) .

"Nije lako debitantu kao što su oni krenuti s jakim rezultatima u Ligi prvaka. Oni su to pokazali odmah protiv Kolstada, tu nervozu i neiskustvo, ali zadnja dva kola su oni imali napredak u igri kao i mi. Sada bolje izgledaju. S naše strane, mi ne smijemo biti u oblacima. U dobroj smo formi, ali ne smijemo razmišljati predaleko nego svaki dan ići što bolje od utakmice do utakmice. Nije lako biti favorit u jednoj utakmici Lige prvaka. Moramo tu ulogu opravdati i biti kod kuće kao pravi gazde. Moramo imati poštovanja prema njima, nema slabog protivnika u Ligi prvaka, pokazat će to Eurofarm, samo se nadam ne protiv nas. Idemo s poštovanjem i respektom, ali po pobjedu. Jako smo motivirani svaki dan da budemo što bolji, da vratimo Zagreb tamo gdje treba, da ostvarimo svoje ciljeve, a to će ovisiti o nama igračima."

Kako si dočekao novog trenera, Nenada Šoštarića?

"Prošao sam puno i veselim se svakom treneru u karijeri jer uvijek imaš što naučiti. Novi trener ti je uvijek izazov, samo se puniš kao spužva znanjem, a to trener sigurno ima i životno i rukometno. To može biti detalj koji nam je nedostajao. Ne znam kako će biti, ali znam da će biti nešto što nam je nedostajalo. Mi smo kolektiv koji zajedno ide do cilja. Siguran sam da ćemo zajedno uspjeti."

U zadnje dvije utakmice ste osvojili tri boda pred domaćom publikom, dvorana se počela puniti, može li to biti dvosjekli mač?

"Sigurno da to budi veći pritisak nego prije. Imam susjede koji su me pitali mogu li im nabaviti ulaznice, a godinu i pol do sada nisu znali da sam sportaš, haha. To je isto znak da ide na bolje. Što se tiče utakmice s Eurofarmom, kad ste favoriti onda je super ako bude dobro, bitno da se borimo. Zanimljivo će biti kako će reagirati ekipa. Kada trebaš potrvditi klasu, to je veći pritisak nego kada iznenadiš favorita. Mislim da smo spremni za to, imamo igrače, možda i mlade koji se još ne znaju nositi s tim pritiskom, ali kada odsvira sudac prvi zvižduk, sve zaboravite. Samo želite pobijediti i razveseliti publiku. Nadam se da ćemo u četvrtak već krenuti malo drugačije, u potragu za ciljem koji imamo. Godinama nismo prošli skupinu, valjda je vrijeme da nešto napravimo. Bili smo blizu, nekoliko godina, imamo ambiciju, nismo sportski impotentni, oprostite na izrazu. Imamo ambicije po kojoj nam udari svaki poraz, napaljeni smo, vidjet ćemo kako će biti."

Miloš Kos je sjajan bio u prošloj utakmici, ali i u drugim igračima ste dobili.

"Jako mi je drago za Kosa, Faljića, Klaricu, pogotovo Mandića... Govorimo im ako nastavite ovako za godinu, dvije će klub tražiti pola nove momčadi jer vas nećemo moći podržati. Vevć svi očekuju od njih da će iskočiti, da i reprezentacija dobije na njima snagu. Molim se da nastave u istom ritmu i to će biti veliki uspjeh za hrvatski rukomet. Sigurno to svaki trener želi, da proizvodi igrače, da mladi igrač eksplodira, a to je Zagreb uvijek pružao."

Što reći o Pelisteru?

"Moje mišljenje o Pelisteru je da su se od početka koncentrirali na nas, a ne znam hoće li im to pomoći. Znali su da su ostali protivnici teži i samo su gledali da pokažu dobru igru, a za Zagreb su smatrali da je u njihovom rangu pa se nadam da ćemo pokazati tko je gazda, da smo bolji, da možemo, s respektom, ali takvom energijom da odmah pokažemo da bodovi trebaju ostati kod nas. Prednost im je zajedništvo, žele se rehabilitirati nakon poraza, ali mi se trebamo držati svoga plana. Ne trebamo se uopće zamarati s njima. Trebamo biti kao roboti - rekli, napravili, sportski pozdrav."

Kojega igrača istaknuti?

"Generalno su im pivoti jača strana. Cijela igra im se bazira na njima. Mislim da nemaju neki status glavnog igrača. Igraju kao dobra momčad. Nema slabog protivnika", zaključio je Timur.



Tagovi

Timur DibirovRK ZagrebMario ŠoštarićEurofarm PelisterPelisterRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti