Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Mirko Alilović potpisao za vodeću poljsku momčad!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 16:35

Velika je to promjena nako što je u mađarskom prvaku proveo pet godina

Ono što je Germanijak prvi najavio sada je i potvrđeno: hrvatski rukometni vratar i osvajač sedam medalja s hrvatskom reprezentacijom Mirko Alilović (37) nakon deset godina okreće novu stranicu u svojoj karijeri, napušta Mađarsku i seli se u Poljsku u redove Wisle Plocka. S Pick Szegedom ima ugovor još do ovoga ljeta, do 30. lipnja. Ugovor je potpisao na dvije godine.

Povezivalo ga se još ranije s Makedonijom, u posljednje vrijeme bilo je govora i o tome da će pojačati redove Vojvodine, pregovori su bili i s Portom, Dinamo Bukureštom pa i nekim njemačkim klubovima, no na kraju će ljubuška hobotnica u trenutačno vodeću momčad poljskog prvenstva koja je ispred Kielcea za tri boda. Ondje ga čeka prava mala hrvatska četa: Tin Lučin, Lovro Mihić i Leon Šušnja.

Velika je to promjena nako što je u mađarskom prvaku proveo pet godina. Ove je sezone je šest tjedana prvog dijela sezone morao braniti sam nakon što se Roland Mikler, mađarski golman i Alilovićev klupski kolega, ozlijedio. Alilović je odolio i tome i s 37 godina iznio sjajno tu zadaću na svojim leđima. I u Ligi prvaka je ove sezone na oko 30 posto obranjenih šuteva, kako iz igre, tako i s linije sedam metara.

Prije Szegeda, Alilović je sedam godina branio u Veszpremu s kojim je bio šest puta prvak države i sedam puta osvajač Kupa, a sa Szegedom je u pet godina, ne računajući korona seozonu koja je prekinuta, bio jednom osvajač Kupa i dva puta osvajač prvenstva.



Tagovi

Mirko AlilovićWisla Plock

Ostale Vijesti