Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Još dva odlaska iz Zagreba: Jedan briljirao u Ligi prvaka pa potpisao za francuskog prvoligaša, drugi će u 'Zweitu'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 15:15

Reprezentativni golman redove hrvatskog prvaka napušta na ljeto, doznajemo

Nakon što smo pisali o odlasku Željka Muse u švicarski Luzern, stigla je u našu redakciju informacija o još dva nova odlaska iz redova Zagreba.

Onaj zanimljiviji hrvatskoj javnosti zasigurno je potpis reprezentativnog golmana Dine Slavića. Riječka hobotnica će svoju karijeru nastaviti u Francuskoj. Ondje je potpisao ugovor na dvije godine s tamošnjim prvoligašem Limoges. Inače, Slavić je ove sezone u više navrata spašavao Zagreb. U Ligi prvaka je upisao 97 obrana s 29 posto efikasnosti. Za Hrvatsku je na minulom SP-u postotak držao na 26 posto s 20 obranjenih lopti.

Limoges je desetoplasirana momčad najboljeg razreda francuskog rukometa s 14 osvojenih bodova u ovoj sezoni nakon 15 odigranih kola. Ovaj 30-godišnji vratar je svoje prve rukometne korake započeo u rodnoj Rijeci odakle je preko Umaga došao u Ademar Leon, a s PPD Zagrebom je potpisao ugovor u ljeto 2021. godine i s hrvatskim prvakom se rastaje dvije godine kasnije.

Drugi odlazak iz Zagreba jest onaj Csabe Leimetera (28), mađarskog desnog vanjskog koji će svoju karijeru nastaviti u njemačkom drugoligašu HBW Balingen/Weilstetten. Balingen je trenutno prva momčad njemačke 2. Bundeslige.

Nakon puno dolazaka u prošloga ljeta, ovo ćemo, čini se vidjeti i dosta odlazaka u hrvatskom prvaku.



Tagovi

Dino SlavićPPD ZagrebLimoges

Ostale Vijesti