REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Ekskluzivno: Ostvaren najskuplji transfer u povijesti rukometa, a ovo su detalji ugovora

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.07.24. | 15:38

Najjača liga svijeta ostavila je i najveći transfer svijeta, a pojačanje stiže u Duvnjakove redove

Njemački rukometni vratar Andreas Wolff ponovno će zaigrati u najjačoj ligi na svijetu! Kiel je osigurao je usluge 33-godišnjeg vratara, koji je već nosio dres njemačkog rekordnog prvaka od 2016. do 2019. godine te će tako opet postati suigrač Domagoju Duvnjaku. Zebre su postigle dogovor s Andreasom Wolffom i njegovim dosadašnjim klubom Industrijom Kielce oko prelaska u Kiel nakon što su već nekoliko mjeseci trajali pregovori.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema službenim informacijama iz bundesligaškog kluba, Wolff je s Kielom potpisao četverogodišnji ugovor do 30. lipnja 2028. godine. Naše informacije kažu da je tu i dodan onaj 'plus' s mogućnošću produžetka na još godinu dana.

Ovo je ujedno i najveći rukometni transfer u povijesti ovoga sporta. Kielce je dobilo nevjerojatnih milijun i 600 tisuća eura odštete, a dobit će još 400 tisuća ako Kiel osvoji Ligu prvaka, Europsku ligu ili Bundesligu u naredne dvije sezone. Točnije, dobit će 200 tisuća za osvojenu Ligu prvaka, isto toliko za Bundesligu, a 100 tisuća ako osvoje Europsku ligu. Dakle, odšteta može doći na puna dva milijuna eura! Kada su namirili Poljake, morali su bundesligaši 'odriješiti kesu' i za svog novog-starog vratar. Tako će njemački vratar mjesečno dobivati plaću od 45 tisuća eura neto!

"Stvarno sam sretan zbog svog povratka u Kiel. Poznajem grad, klub, veliki dio momčadi i posebne navijače. To će mi olakšati novi početak. Ovo je moj dom i želim se natjecati protiv najboljih momčadi na svijetu iz tjedna u tjedan. Sviđa mi se pritisak koji imate u Kielu i u najjačoj ligi na svijetu. Natjecanje protiv najboljih u doslovno svakoj utakmici će učini me još jačim", rekao je nakon predstavljanja Andreas Wolff za klupsku stranicu.

"Svi koji su se nevjerojatno trudili da mi omoguće ovaj povratak dali su mi osjećaj da radim pravu stvar. Prije svega Viktor i Filip s kojima sam kratko razgovarao o prošlosti, ali puno detaljnije o planovima i budućnosti. To me uvjerilo da naša zajednička misija u Kielu sada treba ponovno započeti", rekao je Wolff i posebno se zahvalio svom menadžeru Saši Bratiću, koji je zajedno s Milošem Pavičevićem vodio ove isrpljujuće pregovore:

"Prepoznao je moju želju da ponovno igram u Njemačkoj i vrijedno je radio da to ostvarim."

Osim Kiela, u igri su bili i Magdeburg, Melsungen, Veszprem, ali su na kraju Zebre ipak pobijedile u ovoj utrci.

Sa svojim prvim klubom, Großwallstadtom je Wolff 2011. osvojio drugo mjesto u EHF kupu da bi kasnije prešao u HSG Wetzlar. S Central Hessiansom razvio se u reprezentativnog vratara, a potom se dokazao upravo u Kielu kojemu se pridružio kao europski prvak i osvajač brončane olimpijske medalje 2016. godine. U sljedeće tri godine kao Zebra Wolff je osvojio svoje prve naslove na klupskoj razini: Njemački kup 2017. i 2019. te EHF kup 2019.

Nakon 163 nastupa u crno-bijelom dresu, otišao je u najbolji poljski klub Kielce, gdje je bio suigrač Igoru Karačiću, s kojim je četiri puta zaredom osvojio prvenstvo, 2021. nacionalni kup i dvaput srebro u EHF Ligi prvaka. Andreas Wolff do sada je za Njemačku odigrao 158 međunarodnih utakmica.

Vratar visok 1,98 metara rukometom se bavi od svoje pete godine, slično kao i naš Dominik Kuzmanović kojega se jednog dana nadamo vidjeti u sličnom kontekstu kao sada Wolffa. Upravo ga je njemački vratar pohvalio kao jednu od najvećih nada današnjice i da samo treba nastaviti svojim putom. Prva stanica za novo dokazivanje bit će mu Olimpijske igre u Parizu ovoga ljeta za koje se naši rukometaši trenutno pripremaju u Prelogu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Andreas WolffKiel

Ostale Vijesti