Jozo Čabraja / Kolektiff
Jozo Čabraja / Kolektiff

Duvnjak uoči Pariza: “Izbornik je imao 'lijep' razgovor s nama nakon Osla, a sada smo se odlično pripremili”

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 05.07.24. | 08:18

Hrvatski kapetan s osmijehom odrađuje pripreme, iako tempo nije lagan, a k tome je i ispao u grupnoj fazi turnira u - pikadu!

Umjesto na Đakovačkim vezovima u rodnom gradu, Domagoj Duvnjak je u Prelogu na pripremama za Olimpijske igre s hrvatskom rukometnom reprezentacijom. Za njega ništa čudno, navikao je na takav tempo. Supruga i djeca su u Kielu, a on odmora baš i nema. Završila je sezona, krenule pripreme, onda slijede igre pa opet i klupske obaveze. Naporan raspored, ali kapetan je nasmješen i odmoran, kaže, to je tako, zna da drugačije ne ide.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Sezona je završila 11. lipnja, onda sam išao na utakmicu Hrvatska - Španjolska u Berlin, potom sam se vratio u Kiel još koji dan i evo me ovdje, haha. Bili su i drugi rukometaši na toj utakmici, Karačić, Gojun, Ivan Ninčević, Marko Kopljar, bio je i Nikola Bylik, bio je i Dujšebajev.. Bilo nas je", pojasnio nam je svojih posljednjih mjesec dana kapetan i priznao da doista uživa gledati hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

"Bio sam i 2021. u Kopenhagenu, isto protiv Španjolske. kada je bilo 3-3 pa smo išli na jedanaesterce."

Nažalost, priču o nogometnom Euru smo brzo završili i na terenu pa i izvan njega pa smo i razgovor okrenuli rukometnim temama. Kako teku pripreme, kako se kapetan osjeća?

"Dobro je. Imamo novi način rada. To je za mene i suigrače nešto novo, jedan trening dnevno, prije je bilo 3-3-1, ali u ovom jednom treningu svega ima. Od zagrijavanja, taktike, trčanja, poslije dolazi Šime, kondicijski trener koji nas ne štedi ni pod razno. Strašno, pozdravite ga puno od mene u članku molim vas, haha", poručio je 'opasno' kapetan reprezentativnom kondicijskom treneru Šimi Tomaševiću.

"Trening taje oko 2 i po do 3 sata, ide se na ručak pa onda imaš cijelo posljepodne slobodno, a to vrijeme koristimo za zajednička druženja i igre", dodao je.

Čuli smo da ste organizirali turnir u pikadu. Kako stojite u tome?

"Ispao sam u grupi, haha. Šarac i Pavlović su ga osvojili. Ja sam išao u školu, ja nisam učio ove stvari, haha", našalio se kapetan pa dodao:

"Sve u svemu, jako nam je dobro sjeo ovakav sustav rada, mislim da smo se sad već dobro pripremili, imamo još 11 dana u Opatiji, baš sve je dobro."

Je li taj novi način rada posljedica zadnjeg turnira u Oslu, gdje nismo briljirali. Nakon uvodnog poraza od Norveške, hrvatski su rukometaši minimalno svladali Argentinu da bi na koncu doživjeli težak poraz od Danaca.

"Mislim da nije, ali imao je izbornik jedan 'lijep' razgovor s nama nakon toga", priznao je Duvnjak pa nastavio:

"Mislim da je razlog novog načina rada to što su Olimpijske igre, uvijek je tu ubijanje, nama su rano krenule, dobili smo odmah individualne programe koje moramo raditi, rekao je izbornik da će odmah prvi trening biti na jako. Inače je okupljanje, laganica, diže se tempo, a ovdje smo odmah krenuli jako. U 6.30 je ustajanje, 7 je aktivacija, 8 doručak, 10.30 trening u 13.30 je ručak. Meni u ovim godinama to fenomenalno paše. Uživanje? Nema toga na pripremama, haha. Izbornikov je cilj da nekih 21 sat imamo regeneraciju da sutra opet budemo pravi na treningu."

Jeste li gledati već protivnike?

"Izbornik je, vjerojatno sam sa svojim stožerom, mi još nismo ništa. Malo je rano, danas ćemo vjerojatno gledati Egipat, a za protivnike u grupi na Igrama ima još vremena. Imamo četiri dana slobodno od nedjelje, a onda u Opatiji ćemo se vjerojatno pripremati za svakog protivnika posebno."

Domagoj je jedan od rijetkih koji su već iskusili Olimpijske igre, a naravno da onda mlađi igrači imaju poneko pitanje o tome.

"Pitaju možda nešto o olimpijskom selu, ali što se tiče igre i sličnoga, nema tu što, to su dečki koji igraju sjajno i u vrhunskim klubovima. Jasno, vjerojatno će biti malo grč na početku kao i na startu svakog prvenstva, Igre su svake četiri godine. Ja se sjećam svoje prve utakmice, znam što im se mota po glavi i bit će sve dobro. Moja prva utakmica je bila protiv Španjolske, prvo kolo, 2008., Ivano se ozlijedio u 50. minuti, ja sam ušao, imao sam osjećaj da sanjam i samo sam uživao. Odigrao sam tih zadnjih 10 minuta, oko mene su bli igrači koji su igrali već godinama, bili iskusni, koji su osvajali zlata... Samo sam se opustio", pojasnio je Duvnjak.

Podsjećamo, Hrvatska se na Olimpijskim igrama u Parizu nalazi u Skupini A zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Švedskom, Slovenijom i Japanom. Upravo s tom reprezentacijom otvaramo natjecanje 27. srpnja u 14.00 sati. Nakon toga, slijedi susret sa Slovenijom 29. srpnja u 11.00 sati. Treći susret naši rukometaši igraju protiv Njemačke 31. srpnja, ponovno u 11.00 sati. Dva dana kasnije odnosno 2. kolovoza Hrvatsku u 14.00 sati čeka susret sa Švedskom. Zavrni okršaj je onaj protiv Španjolske, 4. kolovoza u 21.00 sat.



Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Domagoj Duvnjakhrvatska rukometna reprezentacijaOlimpijske igre 2024Olimpijske igrePariz 2024

Ostale Vijesti