REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Nagrada za uspjeh karijere, evo koliko će Donna Vekić napredovati na WTA ljestvici

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 11:00

Još joj malo nedostaje do najboljeg plasmana karijere

Donna Vekić protekla nas je nešto manje od dva tjedna oduševljavala svojim igrama na trećem Grand Slamu sezone. Osječanka je stigla do polufinala Wimbledona, najcjenjenijeg svjetskog teniskog turnira, gdje je u tie-breaku trećeg seta poklekla sa 10-8 od Jasmine Paolini.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vekić je zaradila ovacije i divljenje teniske publike jer je igrala treći set unatoč velikim bolovima i prilično ih je emotivno proživljavala tijekom meča.

"Desna me je ruka toliko boljela, imala sam problema i s nogom. Nije mi bilo lako igrati, ali oporavit ću se. Plakala sam koliko me je boljelo, nisam znala hoću li moći završiti meč. Moj mi je tim rekao kako mogu biti ponosna na sebe iako mi je sada teško. No, u ovim trenucima je teško biti pozitivan jer sam bila toliko blizu", kazala je 28-godišnja Osječanka u razgovoru nakon poraza.

Plasman u polufinale Grand Slam turnira najbolji je rezultat Donne Vekić u karijeri, a za njega će biti nagrađena i velikim skokom na novoj WTA ljestvici. Naime, Vekić je uoči Wimbledona zauzimala 37. mjesto u poretku najboljih tenisačica svijeta. Na kontu je imala 1488 bodova, dok je plasmanom u polufinale osigurala dodatnih 650 bodova!

Kada to pribrojimo na dosad osvojene bodove, uz uračunate rezultate ostalih tenisačica, Donna će od ponedjeljka biti plasirana na 21. mjestu s 2138 bodova. Odnosno, čeka je napredak od 16 pozicija.

Inače, najbolji plasman u karijeri, Donna je imala u studenom 2019. godine, kada je bila 19. igračica svijeta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Donna VekićWTAWTA ljestvicaWimbledon

Ostale Vijesti