REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Paul Childs

Vekić borbom osvojila srca svjetske javnosti: „Jedan od najboljih mečeva uopće, odlučila se boriti i vrijedilo je“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 19:37

Milijun je emocija nakon velike bitke koju je Vekić odradila

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (28) je u spektakularnom meču polufinala Wimbledona izgubila od Jasmine Paolini (28) rezultatom 6-2, 4-6, 6-7 i ostala bez prvog finala Grand Slama u karijeri, no ova je bitka po mnogočemu posebna.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Između ostalog, meč je trajao dva sata i 51 minutu, čime je oboren rekord i sada je to najduži meč u povijesti ženskog Wimbledona kada je riječ o polufinalima, a borbenost Osječanke oduševila je i strane kolege novinare.

Tako su na cijenjenom BBC-u istaknuli kako će oboriti rekord, ali i dodali:

"Što god da se dogodilo u ovom meču, ostat će zapamćen u povijesti Wimbledona kao jedan od najboljih polufinala ikad. Zapravo, jedan od najboljih mečeva uopće. Nevjerojatna drama."

The Tennis Letter, američka stranica posvećena tenisu napisala je emotivnu poruku za Vekić:

"Pljesak i ovacije za Donnu Vekić. Provela je skoro 11 sati ove godine na terenima Wimbledona. Pet od šest mečeva koje je odigrala otišlo je u tri sata. Imala je više ozljeda zbog kojih je skoro prekinula karijeru. Dio je svjetskog toura već 12 godina. Posvetila je cijeli život ovome. Skoro je napustila tenis nekoliko puta, ali odlučila je ostati. Odlučila se boriti. I apsolutno je vrijedilo", napisao je The Tennis Letter.

X komentatori čak idu toliko daleko da kažu:

"Ako je ikada postojao meč u kojem sam želio da nitko ne izgubi, to je bio ovaj. Hvala vam na nevjerojatnoj partiji", uz to dodaju: "Ovaj meč zaslužio je odigrati se u finalu, pokazale su veliki napor."

Vekić je možda izgubila meč, ali je osvojila srca cijelog svijeta. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Donna VekićWimbledon

Ostale Vijesti