REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Paul Childs

VIDEO Vekić unatoč porazu zaradila ovacije publike, zapljeskala joj i Paolini

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 11.07.24. | 18:12

Ovo je za Donnu 43. nastup na nekom od četiri Grand Slam turnira i daleko najveći uspjeh

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u finale Wimbledona nakon što je u polufinalu trećeg Grand Slama sezone poražena od Talijanke Jasmine Paolini sa 6-2, 4-6, 6-7 (8). Mlada 28-godišnja Osječanka je u najvećem meču karijere nažalost, izgubila nakon dva sata i 50 minuta grčevite borbe.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda talijanske tenisačice.U drugom polufinalu nešto kasnije sastaju se četvrta nositeljica Kazahstanka Elena Ribakina i Čehinja Barbora Krejcikova. Vekić je do sada osvojila ukupno četiri turnira u 13 odigranih finala. Prvo finale je igrala sa 16 godina u Taškentu, a sa 17 je osvojila svoj prvi turnir u Kuala Lumpuru. Slavila je i u Nottinghamu (2017),  Courmayeuru (2021), te Monterreyju (2023).

Zanimljivo, ovo je za Donnu 43. nastup na nekom od četiri Grand Slam turnira i daleko najveći uspjeh. Čak 20 puta je ispadala u prvom kolima, a do sada je najdalje dogurala do četvrtfinala Australian Opena (2023) i četvrtfinala US Opena (2019).

S druge strane Paolini je do ove godine imala ukupno četiri pobjede na Grand Slamu, a sad je u razmaku od mjesec dana upisala finale Roland Garrosa i najmanje finale Wimbledona.

Unatoč porazu, Donna je zaradila ovacije publike, a kako je to izgledalo pogledajte OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Donna VekićWimbledon

Ostale Vijesti