REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

VIDEO U nevjerojatnom meču, Donna ipak nije uspjela. Paolini je u finalu Wimbledona

čet. 11.07.24. | 17:30

Ništa od finala za hrvatsku tenisačicu

Ipak nije uspjela. Iako je imala veliku, veliku priliku u trećem, odlučujućem setu. Donna Vekić je sjajan, ma briljantan tenis, ali je na koncu u stresnom tie-breaku mirnija ostala Jasmine Paolini i sa 2-6, 6-4, 7-6(8) osigurala finale Wimbledona.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Donna će vjerojatno imati gorko-slatki osjećaj nakon ovog, inače najdužeg polufinala Wimbledona u ženskoj konkurenciji u povijesti, jer prilika se nudila. Ždrijeb joj se otvorio, stigla je u polufinalu na Paolini i u prvom setu odigrala svoj vjerojatno najbolji tenis karijere. Ostavila je sedmu igračicu u prašini, nije joj niti jedno dozvolila oduzimanje servisa i sa 6-2 odjurila do početne prednosti.

Nastavila je hrvatska tenisačica sjajno servirati i u drugom setu, iako je i Paolini podignula agresivnost. Talijanka je dominirala u dužim izmjenama. Ideja joj je bila što duže držati poen živim, pa onda forhendom tražiti zaključenje poena. Ravnopravna borba trajala je sve do devetog gema kada Talijanka uzima Donnin servis, a zatim na svom servis-gemu uzima drugi set.

Odlučujući set Vekić je otvorila idealnim scenarijem – odmah je prvi gem bio break na servis Paolini. Donna je potvrdila break, a onda je kod 2-0 imala break-loptu, ali nije ju iskoristila.

Kod 3-1 je Donna stigla do izjednačenja, ali je onda poslala bekend u mrežu, a Paolini stigla do osvajanje gema. To je poremetilo servis Donne koja je Paolini ponudila dvije break prilike, a drugu je Talijanka iskoristila i vratila se u meč.

Zatim su uslijedila dva breaka na obje strane, prvo je Donna uzela, pa zatim i izgubila servis i na koncu se otišlo u tie-brek. Tamo je Paolini ipak bila stabilnije, pričekala svoju priliku i na koncu ju objeručke zgrabila. Šteta za Donnu koja je igrala hrabro, imala svojih prilika, ali za nešto više je nedostajalo ipak malo više stabilnosti.

No, ovim Wimbledonom Vekić je prvenstveno sebi dokazala da može igrati na vhrunskoj razini. Uostalom, ovacije nakon poraza dovoljno govore o tome kakav je turnir Osječanka odigrala.

Ovacije Donni pogledajte OVDJE

Donna Vekić - Jasmine Paolini 6-2, 4-6, 6-6, (8)6-7

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Tijek meča:


Tagovi

WimbledonDonna VekićJasmine Paolini

Ostale Vijesti