REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Zvijezda Man Cityja: „Gvardiol i Kovačić su mi prijatelji, usredotočeni smo na utakmicu“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 19:07

Uz Roberta Martineza na konferenciji za medije pred utakmicu s Hrvatskom govorio je Bernardo Silva, prvotimac Manchester Cityja.

Portugalski nogometni reprezentativac Bernardo Silva rekao je da će Portugal nastojati dobro odigrati protiv Hrvatske u subotu kako bi popravio ono što ne valja uoči Europskog prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

 "Usredotočeni smo na odigravanje dobre utakmice, ali prije svega na to da vidimo što možemo popraviti prije prvenstva", izjavio je 29-godišnji ofenzivni veznjak u petak na konferenciji za medije.

Portugal i Hrvatska će u subotu s početkom od 18.45 sati (17.45 sati po lokalnom vremenu) na Nacionalnom stadionu u Lisabonu odigrati pripremnu utakmicu.

Silva, koji ima 88 nastupa i 11 postignutih golova za Portugal, susrest će se s hrvatskim suigračima iz Manchester Cityja. S Mateom Kovačićem i Joškom Gvardiolom osvojio je ove sezone naslov prvaka Engleske.

"Naravno, njih dvojica su mi prijatelji. Čvrsto sam povezan s njima, jer je ozračje u Cityjevoj svlačionici jako dobro", izjavio je.

"Razgovarali smo o utakmici znajući da je važna, ali ne i najvažnija", dodao je.

Portugal je ovaj tjedan u prijateljskom susretu svladao s 4-2 Finsku dok je Hrvatska s 3-0 bila bolja od Sjeverne Makedonije.

"Bitno nam je popraviti neke stvari koje nismo dobro radili u prošloj utakmici", napomenuo je Silva.

Igrači i izbornik su u četvrtak navečer večerali s portugalskim predsjednikom Marcelom Rebelom de Sousom u njegovoj rezidenciji. 

"Predsjednik Republike nas je pokušao natjerati da mu obećamo da ćemo se vratiti tek 15. srpnja. Mi ćemo dati sve od sebe da tako i bude", rekao je Silva. To bi značilo da će Portugal, koji je 2019. osvojio Ligu nacija, igrati u finalu.

"Dao nam je tu pozitivnu energiju da pokušamo odigrati najbolje što možemo", rekao je igrač rođen u Lisabonu.

(Hina)


Tagovi

Portugalska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaBernardo SilvaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti