Hrach Khachatryan/PIXSELL
Hrach Khachatryan/PIXSELL

Dalić: „Koristit ćemo 17 igrača“; Brozović: “Bolje mi je igrati s C. Ronaldom, nego protiv njega“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.06.24. | 18:33

Zlatko Dalić i prvotimac Marcelo Brozović obratili su se javnosti pred sutrašnji dvoboj s Portugalom u Lisabonu.

Na današnjoj konferenciji za medije, prije prijateljskog dvboja između Portugala i Hrvatske na Nacionalnom stadionu u Lisabonu (subota, 18.45), nazočili su Zlatko Dalić i Marcelo Brozović koji je propustio susret protiv Sjeverne Makedonije. Cijelu konferenciju za medije možete pronaći na HNS-ovoj stranici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Imamo najtežu grupu na Euru i vrlo teške protivnike. Prva utakmica nam je Španjolska, a Portugal nam je test za tu utakmicu jer igraju slično i otprilike su jednako kvalitetni. To je bio dobar izbor i nema boljeg testa od onoga protiv jedne od najjačih ekipa na svijetu. Utakmica s Portugalom bit će nam veliki test, veliki izazov, utakmica protiv ekipe, koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura. Nama je to šansa da vidimo ideje koje imamo u glavi i da odigramo sa 16 igrača. Imat ćemo i vremena popraviti ono što trebamo do Španjolske i za nas je to dobra utakmica. Daj Bože da se s Portugalom ponovno sretnemo u finalu", rekao je Dalić.

Hrvatska nikada nije pobijedila Portugal, a ovo je Daliću prilika da prekine još jednu tradiciju, kao i da pobijedi Roberta Martineza protiv kojeg se sučelio u generalki pred zadnji Euro 2021.

"Portugal ima sjajnu reprezentaciju i sjajnog izbornika koji je i moj prijatelj i to je bio naš dogovor. Igrali smo i prije zadnjeg Eura s Belgijom, kad je on bio izbornik i daj Bože da se sretnemo, recimo, u finalu prije susreta u Ligi nacija, koja nas čeka na jesen".

Dalić će protiv Portugala na raspolaganju imati sve igrače:

"Imali smo sedam, osam dobrih treninga. Okupljali smo se u hodu i bitno je igrače odmoriti. Vodili smo računa o tome da ne pretjerujemo s radom, a danas će trenirati svi i svi su spremni za Portugal. Sutra ćemo koristiti 17 igrača s golmanom, rasporedit ćemo minutažu. U kampu u Njemačkoj počinju prave pripreme, ovo je sve bio uvod. Imat ćemo pet, šest dana da se temeljito pripremimo za Španjolsku".

Osim Dalića, medijima se obratio i Marcelo Brozović.

"Iza mene je sezona s jako puno utakmica, dobro se osjećam. Odmorio sam se i bio s obitelji. Sada kreću treninzi i pripreme za ono što nas čeka", rekao je hrvatski veznjak koji je član Al Nassra u kojem igraju C. Ronaldo i Otavijo.

"Za mene je bolje igrati s C. Ronaldom nego protiv njega jer znam da će zabiti gol. Jedan od najboljih igrača u povijesti, svaka mu čast na svemu. Po meni je Portugal jedan od najvećih favorita, jedna su od top pet ekipa na svijetu. Imaju po dva igrača na svakoj poziciji, bit će ih teško pobijediti. To će biti odlična provjera da vidimo gdje smo i što smo. Vidjet ćemo što moramo popraviti i onda imamo sedam dana do utakmice sa Španjolskom".

Brozovića su protiv Sjeverne Makedonije dostojno zamijenili neki drugi igrači.

"To su sve odlični, mladi igrači i bili su dobri. Još za reprezentaciju trebaju odigrati dosta utakmica da bismo mogli reći da se na njih možemo osloniti. Odlično rade, moraju samo tako nastaviti i bit će velike zvijezde reprezentacije".

Portugal se na Euru nalazi u skupini F s Turskom, Češkom i Gruzijom.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićMarcelo Brozović

Ostale Vijesti