PIXSELL
PIXSELL

Zrinski Osječko 1664 ili Šibenik? Utakmica velikog uloga, traži se novi/stari član HNL-a!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 02.06.24. | 08:01

Početak je u 17.30 sati (MAXSport 1) u Gradskom vrtu u Osijeku, a sastaju se dvije najambicioznije momčadi Prve NL Gostima igra samo pobjeda, a domaćima je dovoljan i bod

Došao je i i taj dan odluke, ove nedjelje s početkom u 17.30 sati (MAXSport 1) u Gradskom vrtu u Osijeku, sastaju se Zrinski Osječko 1664 i Šibenik. Posljednje je kolo Prve NL i sve staje u ovih 90 minuta s napomenom da za promociju u HNL domaćima igra sve osim poraza, što znači da gosti moraju dobiti jer imaju zaostatak od dva boda.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U igri je, procjenjuje se, dva milijuna eura koliko može donijeti ukupno ulazak u elitno društvo, a da ne govorimo o rastu cijena igrača u najvišem rangu, stoga će se po prvi put u utakmici s velikim ulogom koristiti i VAR tehnologija, a delegirani su suci koji inače sude u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Klubovi su puno uložili, predsjednik Zrinskog Osječko 1664 Ivan Komak je od početka najavljivao pohod na prvo mjesto, a Šibenčani s vlasnikom Željkom Karajicom povratak tamo gdje su dugo bili, otkako je hrvatske neovisnosti.

Tako je mali klub koji je potekao iz Jurjevca promijenio sjedište koje je sada u Osijeku, jer ionako bi Gradski vrt zjapio bez utakmica otkako je NK Osijek otišao na Opus Arenu, dok su Šibenčani nedavno predstavili projekt novog Šubićevca. To sve govori ozbiljnosti jednih i drugih koji će se kad-tad susreti u najvišem razredu, no ovaj put ima mjesta samo jedne.

Obojica vlasnika nadaju se da će oni biti ti koji će iduće sezone ući u elitu, igrati u Zagrebu, Rijeci, Splitu - velikim pozornicama. Nema mogućnosti da oba kluba završe s jednakim brojem bodova, što bi odgovaralo Šibeniku jer je na domaćem terenu dobio 3-0, dok je Zrinski Osječko 1664 slavio s 2-0. Zrinski je momčad s najboljom obranom, dok Šibenik ima najefikasniji napad...

Očekuje se nikad popunjeniji Gradski vrt ove sezone, Slavonci će rado doći podržati Zrinski kako bi iduće sezone imali gradski derbi u Osijeku po prvi put u povijesti, dok će Šibenčane bodriti najmanje tisuću Funcuta dok je na Šubićevcu postavljen video-zid gdje će se moći gledati utakmica. Domaći će imati podršku brojne djece iz Akademiji i mlađih uzrasta za koje je ulaz besplatan. Dekor će u Osijeku biti kao u HNL-u, svi koji nešto znače u HR-nogometu trebali bi biti u Gradskom vrtu, bit će sigurno skauta koji će motriti na pojedine igrače u oba sastava, ali i uglednih osoba iz javnog života.

Trener domaćih Igor Budiša koji je nekada branio boje Šibenika prije dolaska u prvoligaški Split, nanizao je deset pobjeda u posljednjih deset kola, dok ih gosti na čelu s Marijem Carevićem imaju čak 13. Šibenik je mislio da će im puno manje bodova trebati za promociju, ali Zrinski Osječko 1664 je odigrao sjajnu sezonu.

Vukao ih je Dominik Dogan koji je postigao 23 pogotka u prvenstvu i cijena na TM-u mu je milijun eura, pet vrlo važnih dao je Domagoj Jelavić koji je prošao Hajdukovu Akademiju, potom preko Rijeke, Splita i Cibalije došao u Zrinski zajedno s prvim strijelcem. Budiši će jedino nedostajati Ajdin Mujagić koji je također 'potpisnik' pet golova, njega nema zbog ozljede, a svi ostali su spremni, među njima i tri Stanića - Marin, Patrick i Mato, te desni bočni Bruno Unušić, još jedan Splićanin u osječkim redovima koji je bio u Hajduku.

U Šibeniku je drugačija situacija, Carević po svemu sudeći neće moći računati na najboljeg strijeca Ivana Božića (12 pogodaka), te Torresa (8) i Ivana Cvijanovića koji je dao sedam. Kombinirano su postigli 27 pogodaka i udijelili još 15 asistencija. Unatoč tomu je nekadašnji igrač i pomoćni trener Hajduka optimističan, najavio je da mu treba 11 mangupa i uvjeren je u pobjedu, dok Budiša tvrdi da će se sve pitati Zrinski te da neće kalkulirati i igrati na bod.

Vidjet ćemo čija će obrana biti zauzetija, zanimljiv će biti dvoboj Dogana s iskusnim Robertom Punčecom, ali sigurno je da na obje strane ima još potentnih igrača. U redovima Šibenika treba svakako izdvojiti Josipa Majića koji je s 13 golova drugi stirijelac lige te Ivana Delića, nekadašnjeg igrača Hajduka koji je svojim pogotcima pomogao u očuvanju šibenskog niza.

Koristit će se VAR tehnologija kako bi se mogle provjeriti sporne situacije kakvih je bilo za i protiv jednih i drugih te kako bi se mogućnost 'repova' svela na minimum uz nadu da se nakon susreta neće govoriti o suđenju nego uživati u nogometu koliko god ulog i važnost susreta bili veliki.

Utakmica 33. kola Prve NL Zrinski Osječko 1664 - Šibenik igra se u Osijeku na Gradskom vrtu s početkom u 17.30 sati (MAXSport 1). Sudac je Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici su Hrvoje Radić (Split) i Dario Kolarević (Zagreb). Četvrti arbitar je Patrik Kolarić (Čakovec). VAR je Mario Zebec (Cestica), a AVAR Ivan Mihalj (Velika Gorica).

MOGUĆI SASTAVI:

Zrinski Osječko 1664 (4-2-3-1): Mar. Stanić - Unušić, Dalić, P. Stanić, Eškinja - Mat. Stanić, Horvat - Korov, Pekarić, Jelavić - Dogan. Trener: Igor Budiša.

Šibenik (3-4-2-1): Đaković - Perić, Punčec, Dujmović - Kolega, Marijanović, Pozo, Brajković - Majić, Laća - Toševski. Trener: Mario Carević.



Tagovi

Zrinski Osječko 1664NK ŠibenikIvan KomakŽeljko KarajicaIgor BudišaMario CarevićDominik DoganRoberto PunčecPrva nogometna ligaHNLHrvatska nogometna ligaFuncutiGradski vrtDomagoj JelavićBruno UnušićIvan DelićFran JovićVAR suciŠubićevacOsijek

Ostale Vijesti