Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Carević: “Ovo je utakmica baš za mangupe, no zbog VAR-a se moramo paziti nekih situacija”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 15:28

Trener nogometaša Šibenika Mario Carević najavio je nedjeljni okršaj u kojem će se doznati putnik u najjači rang hrvatskog nogometa

Šibenik kao povratnik u HNL ili Zrinski kao debitant, saznat ćemo u nedjelju od 17.30 sati. Dvije najbolje momčadi drugog ranga hrvatskog nogometa u posljednjem će se, 33. kolu, boriti za prvo mjesto i plasman u elitnu HR-diviziju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zrinskom je dovoljan i remi jer ima dva boda više kolo prije kraja, dok Šibenčani moraju ići po pobjedu. Utakmicu je najavio trener Mario Carević.

“Čekali smo dugo tu utakmicu i nadali se kako će ona odlučivati o prvaku. Velika je stvar da sami odlučujemo sami o sebi. Ako si pravi sportaš onda je privilegija igrati takve utakmice. U neku ruku čak mi je i drago što nam igra samo pobjeda. Mi smo ipak momčad koja gaji napadački nogomet i ne zna čuvati rezultat. Veseli me što će u Osijek i veliki broj navijača i simpatizera Šibenika. To će nam biti dodatni motiv i vjetar u leđa. Rekao bih da je ovo utakmica baš za mangupe. Da, utakmicu će početi 11 mangupa i još devet mangupa će čekati priliku na klupi. Vjerujem da su moji igrači ti i da ćemo na koncu ostvariti pobjedu”, rekao je Carević, kako ga prenosi 24sata.

Komentirao je i suparnika, Zrinski Osječko 1664.

“Oni su mentalno jaki, fizički dominantni, sigurno nisu slučajno prvi. Ali, ponavljam držim kako je kvaliteta na našoj strani. Moramo nametnuti svoj stil igre i od prve minute krenuti po pobjedu. Svjesni smo da ta utakmica nosi ogromnu tenziju. Moramo razmišljati samo nogometno. Trebamo imati vruće srce I hladnu glavu”, kaže Carević.

Glavni sudac utakmice bit će Fran Jović. HNS je iznimno za ovu utakmicu uveo VAR (Mario Zebec). Bit će to njegova premijera u drugoligaškom nogometu.

“Nismo još igrali niti jednu utakmicu s VAR tehnologijom. Jasno da to zahtijeva drugačiju pripremu. Moramo pripremiti igrače da se paze nekih situacija u kaznenom prostoru!”, zaključio je Carević.



Tagovi

Mario CarevićNK ŠibenikPrva nogometna ligaZrinski Osječko 1664

Ostale Vijesti