Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Budiša uoči utakmice sezone za Germanijak: “Poštujemo Šibenik, ali nas se sve pita“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 18:43

Trener lidera Prve NL Zrinski Osječko 1664 najavio nedjeljni derbi koji odlučuje o desetom članu elitnog ranga

Utakmica sezone je pred Zrinskim Osječko 1664 koji u nedjelju u posljednjem kolu Prve NL od 17.30 sati (MAX Sport1) dočekuje Šibenik. Gostima treba pobjeda, a domaćima je dovoljan i remi za promociju u HNL. Očekuje se spektakl na Gradskom vrtu u Osijeku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener domaćin, nekada i sam igrač Šibenika Igor Budiša, na pitanje 'kako su spremni', odgovara:

„Ha, kako? Ne znam iskreno, jer nikada nisam bio u ovakvoj utakmici kao trener. Kao igrač jesam. Ovaj tjedan smo radili jako dobro, dečke smo opustili, u četvrtak imali slobodno, do nedjelje imamo treninge da se pripremimo“, za početak će Budiša.

Kakva je atmosfera u Osijeku i okolici, zna se da puno Šibenčana dolazi organizirano...

„Kod nas je vrhunska atmosfera, u Osijeku i Slavoniji vlada veliko zanimanje za utakmicu. Pogotovo Osječana, ali i obitelji igrača za ovaj dvoboj. Rekao sam igračima u ponedjeljak da se pripremamo kao za svaku sljedeću za vikend. Znamo da nam je kraj sezone, napravili smo to što smo napravili. Nitko nam nije kriv što smo to napravili. Zašto sad ne bismo otišli do kraja... Moji dečki su to shvatili, tako smo 'naštimavali' glave. Suparnik nas je tjerao da uvijek budemo na svom maksimumu.“

Mijenja li što na stvari u odabiru taktike činjenica da Vama igra i remi?

„Ne, ne mijenja ništa. Nikad tijekom cijele sezone nismo igrali na način da nam je dovoljno ovo ili ono. U nogometu i općenito u životu se sve vrati kada kalkuliraš. Mi smo tako i postavili trenažni proces i zahtjeve pri vježbanju, da nema kalkuliranja te da se ide čvrsto, jako i muški. Ponavljam da nema kalkulacija, za sve u životu se moraš pomučiti, ništa ti nitko neće dati. Tako će biti u nedjelju, dolazi najjači protivnik u ovoj ligi. Mi ih jako poštujemo, ali nas se pita sve“, zaključio je Budiša.



Tagovi

Igor BudišaZrinski Osječko 1664NK ŠibenikGradski vrtOsijekPrva nogometna ligaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti