Screenshot
Screenshot

Zlatna rukavica sa zadnja dva SP-a: „Uzdamo se u naše iskustvo i pobjednički mentalitet“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 09:04

U petom međusobnom susretu s Argentinom Hrvatska se nada trećoj pobjedi i plasmanu u osminu finala natjecanja...

Hrvatska svoj put prema četvrtfinalu Svjetskog prvenstva traži danas od 17 sati (HTV 2) u Taškentu i to protiv aktualnog viceprvaka svijeta te zlatnog iz 2016., reprezentacije Argentine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

O Futsal Gaučosima već smo pisali dosta u posljednjih nekoliko dana. Riječ je o jednom od najvećih favorita turnira koji u kadru ima pet igrača koji su osvojili zlato i srebro na posljednja dva Svjetska prvenstva (te zlato i dva srebra na Copa Americama).

No, ta petorica, Pablo Taborada (38), Cristian Borruto (37), Alan Brandi (36), Constantino Vaporaki (34.) i Nico Sarmieno (31) su već pomalo u veteranskim godinama i 'starost' argentinskog sastava mogla bi biti najveća prednost ipak dosta mlađe hrvatske reprezentacije....

"Od Hrvatske, svaka utakmica nam je finale. Ovo je najizjednačenije Svjetsko prvenstvo od kada igram ovaj sport. Očekujem rat u svakoj minuti utakmice. Morat ćemo biti na 100 posto ako želimo pobijediti", rekao je vratar Argentine Nico Sarmiento koji je potpisao najveće uspehe Gaučosa u posljednjih osam godina.

"Naše iskustvo i pobjednički mentalitet nas i ove godine mogu odvesti do samoga vrha. Usmjerit ćemo se na naše snage i svoju filozofiju", rekla je 'Zlatna rukavica' posljednja dva SP-a.

No, da Aregntina nije nepobjediva potvrđuje i ovogodišnji turnir. Argentina je, doduše, u prvom kolu svladala Ukrajinu 7-1, no, utakmicu je prelomila u posljednjoj četvrtini dvoboja kada je zabila četiri gola. Protiv neugodnog Afganistana slavili su 'samo' s 2-1 golovima Matija Rose, a u posljednjem kolu primili su pet golova, u 9-5 pobjedi nad najslabijom momčadi grupe Angolom, koja je imala prednost od 2-0 i 3-2, a Argentina je slomila suparnika tek u posljednjih šest minuta dvoboja. Čak četiri pogotka na utakmici zabio je veteran Brandi, ujedno i najbolji strijelac Argentine na ovom SP-u sa šest pogodaka.

“Sve znamo o Argentini, napravili smo opsežnu analizu. Riječ je o fenomenalnoj reprezentaciji, aktualni viceprvak svijeta i svjetski prvak prije osam godina. Argentinci su fanatični, igraju sjajno u oba pravca, agresivni su i razbijaju igru protivnika. Njihovi rezultati nisu slučajnost, čeka nas vrlo teška utakmica”, rekao je prije utakmice Marinko Mavorvić.

Hrvatska i Argentina posljednji put susrele su se 2011. u hrvatskom obalnom gradu Kastvu, reprezentaciju je vodio Mićo Martić, a Hrvatska je pobijedila s 3-0. U toj momčdi igrali su Franco Jelovčić, Dario Marinović i Tihomir Novak, a u redovima Argentine Pablo Taboda i Cristian Borutto koji će i danas istrčati na podlozi Humo arene u Taškentu.

Ukupni omjer u četiri prijateljske utakmice je po dvije pobjede za svaku reprezentaciju (Hrvatska je jednu upisala nakon šesteraca), a u sve četiri utakmice Futsal Vatreni dokazali su da se mogu nositi s Argentincima.

Nadamo se istom pristupu i danas....



Tagovi

hrvatska futsalska reprezentacijaargentinska futsal reprezentacijaFutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti