Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Mavrović: „Ako je mogla Venezuela, može i Hrvatska“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 15:12

"Ako je Venezuela je u osmini finala već priredila iznenađenje eliminiravši Španjolsku kao jednog od favorita, onda može i Hrvatska eliminirati Argentinu", kazao je uoči utakmice u Taškentu futsal izbornik Marinko Mavrović na web-stranici HNS-a.

Hrvatska futsalska reprezentacija sutra protiv Argentine u Taškentu od 17 sati po hrvatskom vremenu protiv Argentine igra utakmicu osmine finale Svjetskog prvenstva.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Sve znamo o Argentini, napravili smo opsežnu analizu. Riječ je o fenomenalnoj reprezentaciji, aktualni viceprvak svijeta i svjetski prvak prije osam godina. Argentinci su fanatični, igraju sjajno u oba pravca, agresivni su i razbijaju igru protivnika. Njihovi rezultati nisu slučajnost, čeka nas vrlo teška utakmica”, ističe Mavrović.

Venezuela je u osmini finala već priredila iznenađenje eliminiravši Španjolsku kao jednog od favorita, izbornik je uvjeren da Hrvatska može eliminirati još jednog favorita.

“Nadamo se tome kao sportaši i naravno da idemo na pobjedu. Napravit ćemo sve što je u našoj moći, Venezuela je pokazala da je moguće iznenaditi favorite. Moramo vjerovati. naravno da se ne zavaravamo, Argentina je jaka na svim pozicijama, na pivotima imaju Brandija, Rosu i neugodnog Borruta, ali i na svim drugim pozicijama su jako dobro posloženi. Međutim, u futsalu je sve moguće, imamo i mi svoje adute", rekao je Mavrović i nastavio:

"Sad kad smo osjetili doživljaj Svjetskog prvenstva ne mogu ne spomenuti hrvatsku nogometnu reprezentaciju za koju pogotovo sad mogu reći da je napravila nevjerojatne stvari osvajanjem triju medalja na svjetskim prvenstvima. To su ogromna rezultatska dostignuća. Željeli bismo da naša mentalna, fizička i taktička snaga bude sutra na najvišoj razini da barem donekle možemo biti na tragu hrvatske nogometne rezultate”.

Na planu igre hrvatska momčad mora iskoristiti i najmanju priliku.

“S obzirom na njihovu agresivnost i jak pritisak na loptu, moramo što prije prebaciti loptu na naše pivote kako bismo neugodnog protivnika vratili u zonu, a da onda u situacijama “jedan na jedan” pokušamo doći do naših prilika. U zadnjoj liniji moramo brzo donositi odluke, što prije vratiti protivnika u drugu zonu i kroz organizaciju igre doći do finalizacije”, zaključio je hrvatski izbornik.



Tagovi

hrvatska futsalska reprezentacijaFutsalsvjetsko prvenstvo u futsalu

Ostale Vijesti