Photo: Ivica Galović/PIXSELL
Photo: Ivica Galović/PIXSELL

Hrvati jedva čekaju petak i dvoboj s Argentinom

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.09.24. | 11:57

Hrvatska futsalska reprezentacija plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu, u kojem će igrati protiv Futsal Gauča

U nedjelju smo svjedočili konačnom raspletu grupne faze natjecanja koji je hrvatskim futsalašima za protivnikau 1/8 finala Mundijala donio aktualnog svjetskog doprvaka, prvaka iz 2016. godine. Očekivan je to rasplet, jer je trećeplasiranoj reprezentaciji iz naše skupine “bila suđena” prvoplasirana momčad iz grupe C. Tek u slučaju da je Libija iz grupe D osigurala plasman u osminu finala naša bi reprezentacija išla na Španjolsku, no Libija je na koncu završila kao najlošija trećeplasirana reprezentacija…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Argentina je zasigurno jedan od favorita za medalju na ovom prvenstvu, no naši reprezentativci ne ulaze u ovaj dvoboj s bijelom zastavom. Naprotiv, izbornik i igrači uvjereni su da Hrvatska protiv Argentine ima što za reći. U nastavku Vam prenosimo izjavu izbornika Mavrovića za službene stranice HNS-a, a Crofutsal.hr je kontaktirao i nekoliko naših reprezentativaca čije Vam izjave donosimo u nastavku.

Prvo Dario Marinović:

“S obzirom na poziciju u skupini gdje smo prošli kao trećeplasirani, moramo biti zadovoljni protivnikom. Argentina je vrhunska ekipa koja se može nadati da će osvojiti naslov. Na pretprošlom Svjetskom prvenstvu su otišli do kraja, a na posljednjem su poraženi u finalu. Igraju fanatično, imaju vrhunskog trenera i sigurno da se nadaju najvećem dometu. Kad pogledamo koje smo protivnike mogli dobiti mislim da moramo biti zadovoljni. Pored Portugala i Španjolske, Argentina je protivnik koji nam odgovara i sigurno nismo bez izgleda, no moramo biti bolji no što smo bili protiv Tajlanda i Brazila. Kubu neću spominjati, jer ipak je to protivnik u rangu najnižih europskih ekipa. Vjerujem da ćemo biti dobri, a ostaje za vidjeti što će nam to donijeti. Plasmanom u osminu finala skinuli smo teret s leđa, te u utakmicu ulazimo rasterećeno sa željom da se pokažemo u najboljem mogućem izdanju.”

Potom Franco Jelovčić:

“Nakon pobjede protiv Kube lakše se diše i s nestrpljenjem očekujemo dvoboj protiv Argentine. Riječ je o ozbiljnom protivniku s pregršt sjajnih igrača, bivšem svjetskom prvaku, momčadi koja je već godinama u samom svjetskom vrhu. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo, da ih dobro analiziramo. Vjerujem da ako uđemo fajterski možemo pobijediti i ostvariti plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva što bi bio sjajan rezultat za sve nas. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i pokušati ostvariti pobjedu.”

Slijedi Antonio Sekulić:

“Sretni smo što smo uspjeli proći skupinu i plasirati se među 16 najboljih, no to je već iza nas i okrećemo se Argentini i pripremi dvoboja koji zasigurno neće biti ni malo lagan. Argentinci su viceprvaci svijeta, prvaci prije pet godina, no vjerujem kako imamo što za reći u toj utakmici. Uložit ćemo i zadnji atom snage kako bismo pokušali ostvariti plasman u četvrtfinale.”

I za kraj - Luka Perić:

“Znamo da su Argentinci u samom vrhu svjetskog futsala i da su zasigurno ovdje došli po medalju. Riječ je o izuzetno motoričnoj ekipi, individualno su jaki, no ja se nadam i vjerujem da ova reprezentacija ima još što za reći. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe u tom susretu. Pokazat ćemo da nismo slučajno došli tu.”

Utakmica osmine finala SP-a Argentina – Hrvatska igra se u petak u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu u Taškentu uz izravan prijenos na HTV2.




Tagovi

Futsalhrvatska futsalska reprezentacijaLuka PerićAntonio SekulićFranco JelovčićDario Marinovićsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti