HNS
HNS

Može li Hrvatska pobijediti Argentinu? Naravno!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.09.24. | 08:14

Tri od pet najvećih favorita za naslov prvaka (Portugal, Španolska i Iran) oprostila su se od SP-a u osmini finala. Brazil je u četvrtfinalu, a Argentinu će, nadamo se, danas pobijediti Hrvatska (HTV 2, 17 sati) i tako izbaciti još jednog kandidata za zlato.

Današnji dvoboj Hrvatske i Argentine u Taškentu (17 sati po hrvatskom vremenu) bit će posljednja utakmica osmine finala Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu. Četvrtfinale su za sada izborili Ukrajina i Venezuela te Brazil i Maroko (29. rujna), a dan kasnije Paragvaj će igrati protiv boljega iz dvoboja Tajland Francuska, a Kazahstan protiv Hrvatske ili Argentine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Brazil i Ukrajina su očekivano izborili četvrtfinale, iznenađenje su napravili Maroko koji je izbacio Iran te Kazahstan koji je pobijedio prvaka svijeta Portugal, a senzaciju Venezuela koja je izbacila najtrofejniju europsku reprezentaciju Španjolsku. Od najvećih favorita za naslov ostali su još samo Brazil i Argentina. Nadamo se da će danas ostati samo Brazil...

Argentina je aktualni viceprvak svijeta i prvak iz 2016., a u sadašnjoj momčadi Futsal Gaučosa igra šest igrača koji su se prije osam godina u Kolumbiji okitili naslovom svjetskog prvaka (Cristian Borruto, Alan Brandi, Nico Sarmiento, Pablo Taborada, i Constantino Kiki Vaporaki)

Argentina, je objektivno priličan favorit, no, kada bi sport bio objektivan, onda ne bi bilo potrebe igrati natjecateljske utakmice. Da je sport objektivan, Venezuela ne bi pobijedila Španjolsku, Afganistan ne bi u grupi namučio upravu Argentinu, a onda pao tek nakon produžetaka protiv jakog Paragvaja.

U futsalu se sve češće spominje poštapalica kako 'danas svi igraju futsal'. Svaka reprezentacija koja je stigla na SP je profesionalna ili poluprofesionalna, tek je nekoliko čistih amatera. Futsal je sport koji, kao i nogomet, pruža priliku slabijima da iznenade favorite i to preko raznih oružja – prekida, kontranapada, duela, igre s golmanom-igračem...

Iako su Argentinci, možda, tehnički ispred od Hrvatske, to ne znači da su fizički jači, spremniji, motiviraniji i da ih se taktički ne može nadmudriti. Argentinska reprezentacija je prilično stara, s prosjekom godina od 30.5. Taborada je u 39. godini života, Borruto u 38., Brandi u 37, Vaporaki u 35., Corso i Alemany u 33., Sarmiento u 32.

I Hrvatska ima tri starija igrača, no ostatak momčadi je u najboljim godinama. Hrvatska bi svoju šansu trebala tražiti u većoj trc. Uostalom, za pobijediti Argentinu Hrvatska će trebati odigrati svoju najbolju utakmicu na turniru. Trebat će trčati više nego do sada, boriti se do krajnjih grnica za svaki duel i loptu, biti maksimalno koncentriran i discipliniran u obrani, a takav pristup će nadamo se nagraditi Futsal Vatrene s većom efikasnosti u napadu.

Iako će Hrvatska do trijumfa teško, nije nemoguće. Nokaut faza natjecanja je novi turni. Pobjediti se ne treba nužno u 40. minuta. Može i u 60. Ili nakon šesteraca.

"Sad kad smo osjetili doživljaj Svjetskog prvenstva ne mogu ne spomenuti hrvatsku nogometnu reprezentaciju za koju pogotovo sad mogu reći da je napravila nevjerojatne stvari osvajanjem triju medalja na svjetskim prvenstvima. To su ogromna rezultatska dostignuća. Željeli bismo da naša mentalna, fizička i taktička snaga bude sutra na najvišoj razini da barem donekle možemo biti na tragu hrvatske nogometne rezultate”, rekao je Mavrović koji u nogometnoj reprezentaciji, koja je puno puta iznenadila cijeli svijet, vidi lučonošu hrvatskog uspjeha u sportu. Nadamo se samo da će se ponoviti Argentina 2018., a ne 2022.

U razgovoru s našim reprezentativcima i izbornikom, kako za Germanijak, HNS ili CroFutsal, mogli smo zaključiti kako hrvatski reprezentativci utakmicu dočekuju prilično motivirani i, iako svjesni kvalitete Argentine, 'osjeti' se u njihovim izjavama da zaista vjeruju kako danas mogu izboriti četvrtfinale.

Sretno, Futsal Vatreni!



Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024hrvatska futsalska reprezentacijaargentinska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti