Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Zajec pred IO-om prelomio: “Dosta je raznih priča, Jakirović ostaje trener! Već pripremamo novu sezonu“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 12:30

Dinamov predsjednik stao je i službeno na kraj glasinama oko budućnosti aktualnog trenera, a oglasio se i klub na svojim digitalnim platformama

Ono što je ipak bilo logično, nakon svega, u petak je dobilo potvrdu: Sergej Jakirović ostaje na klupi Dinama! Glasina je bilo svakojakih, stalno se smjena trenera u Maksimiru spominjala kao moguća opcija, bez obzira na trijumfalan kraj sezone. Neko nepovjerenje, nezadovljstvo ili što već, možda samo i šum u komunikaciji. Iako je Velimir Zajec, Dinamov predsjednik znao i javno reći da 'Jakirović uopće nije tema', nogometni i insajderski krugovi 'vrtjeli' su drugu priču. A kad glasine krenu, pogotovo u Dinamu, obično u njima ima i više do dima i teško ih je zaustaviti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, čini se da je tome došao kraj i da je i ta tema stavljena ad acta. Prema informacijama iz Maksimira, Velimir Zajec u četvrtak navečer odmah je na početku sjednice Izvršnog odbora uzeo riječ i prelomio:

"Dosta je bilo svih tih priča, Sergej Jakirović ostaje trener Dinama! Već smo počeli pripremati novu sezonu", to je, otprilike, poručio Zajec Dinamovoj vladi. Prije toga pričao je i s Jakirovićem, počeli su crtati okvirni plan priprema, polako se otvaraju i teme vezane za prijelazni rok. Naravno, plan će umnogome ovisiti o ishodu finala Lige prvaka, odnosno, hoće li Dinamo u Europi startati od drugog pretkola ili play-offa Lige prvaka. Superkupa nema, HNL starta tek početkom kolovoza, ako bi prvu utakmicu u Europi Modri igrali tek 20.kolovoza, bili bi to idealni temelji za dugo, toplo ljeto i uspješno slaganje snažne momčadi. Prema našim informacijama, Zajec i Jakirović idućeg bi tjedna trebali i pred medijima naznačiti neke zajedničke smjernice za novu sezonu. Njih dvojica, uz sportskog direktora Marka Marića i njegov tim, bit će ključne figure Dinama iduća dva, tri mjeseca. Jer, Dinamo je osvajanjem dvostruke krune, pogotovo naslova prvaka, dobio veliku priliku složiti jednu novu sportsku priču, ispraviti neke pogreške i propuste još do prošlog ljeta i udariti temelje novoj dominaciji u hrvatskom nogometu.

A nešto prije podneva i Dinamo je na svojim društvenim mrežama objavio da bi to trebalo biti 'to'.

"Šefe, čestitke na prvih 50! Idemo dalje zajedno još jači!", napisali su iz maksimirskog kluba.




Tagovi

GNK DinamoVelimir ZajecSergej JakirovićDinamo Izvršni odbor

Ostale Vijesti