Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Zajec je već sinoć trebao znati ime novog trenera

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.09.24. | 11:42

Poraz u prvom kolu Lige prvaka i mlada sezona HNL-a sugeriraju da situacija nije baš toliko dramatična, ali činjenica je da “modri” pod hitno trebaju reset

Sreli smo sinoć Ivana Fedora ispred pulske Arene! Taman u trenutku dok je Hajduk rješavao Goricu i pobjegao na četiri boda od Dinama, taj radijski mag sa Sljemena vodio je program trkačke utrke u Puli, podizao atmosferu, pazio na red... Djelovao je super raspoloženo.

“Ma užasno se osjećam. Jesi vidio rezultat u Koprivnici?”, kratko je dobacio, nemoćno slegao s ramenima i vratio se poslu.

Bio je to klasični “cringe”. Ili u prijevodu - susramlje. A to je upravo ono što je osjetio Fedor ali i milijunska vojska navijača Dinama. I ono što osjećamo poslije svake utakmice Dinama u posljednje vrijeme.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jer, Dinamo ovih dana ima ulogu “jocker zovi”! Kada je netko u nevolji, eto maksimirske ekspedicije s rukom spasa! Rijeka je nakon debakla u Ljubljani vratila samopouzdanje bodom na Rujevici. Hajduk se nakon potresa u upravljačkim strukturama namirio s tri boda u Maksimiru a Slaven Belupo je bijeg s dna ljestvice pronašao u subotu na Apašu!

U tu priču uklopio se i povijesni debakl na Allianz Areni i eto Dinama u neobranom grožđu! Da se razumijemo, poraz nakon prvog kola Lige prvaka i mlada sezona sugeriraju da situacija nije baš toliko dramatična, ali činjenica je da Modri pod hitno trebaju reset jer su nakon medenog mjeseca kola krenula nizbrdo.

Obrana Dinama izgleda kao skupina koja je oslobođena tjelesnog. Neki koji su brže bolje proglašeni pojačanjima su zapravo daleko od onoga što iziskuje razina Dinama, a niti šok s promjenom Jakirovića nije prouzročio očekivani efekt!

Dinamo u ovom trenutku izgleda kao razbijena vojska. Kao brod kojem je na pučini otkazao motor i sada se vrti nošen vjetrom i strujama...

Navijačko strpljenje tradicionalno nije veliko a sada se čini da je sasvim pri kraju. U Koprivnici su potjerali igrače u svlačionicu. Oni drugi su metu pronašli u Marku Mariću, donekle i u Dubravku Skenderu. Iz jednostavnog razloga što ostale iz upravljačkih struktura nisu prepoznali na tribinama Kušek Apaš... Predsjednika Velimira Zajeca nije bilo u Koprivnici.

No sigurni smo da su linije radile. Radile su i glasine koje su sugerirale kako je ponovno zaživjela opcija s Nikom Kovačem, ali čini se kako je to i dalje ono što je bilo i ranije; nemoguća opcija. Bivši izbornik čeka Englesku...

No, zato Dinamo više nema vremena za čekanje. I jedino što bi bilo normalno u ovom trenutku jest da se hitno pronađe osoba koja će uzdrmati temelje svlačionice i vratiti Dinamo na pravi put. Netko sa znanjem, karizmom, karakterom i iskustvom.

Zapravo, već sinoć je Zajec trebao znati ime novog trenera. Ili barem okrenuti broj Nenada Bjelice. Ili taj Španović, Skender, Marić... Ma tko god čija je sada zadnja u Maksimiru. Osim ako društvo nije previše zauzeto brojanjem članova, peglanjem imidža i ostalim stvarima koje su poprilične irelevantne u ovakvoj situaciji. A mislili smo da je prošla sezona bila iznimka...



Tagovi

HNLDinamo Izvršni odborGNK DinamoVelimir ZajecNenad Bjelica

Ostale Vijesti