Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Od neviđene euforije do crne rupe u samo devet dana...

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 22.09.24. | 09:00

Na dan utakmice protiv Hajduka, 13. rujna, Dinamo je živio u prekrasnom snu. Devet dana kasnije, nalazi se u prilično crnoj noćnoj mori...

Nakon novog horora i nastavka 'noćne more' našalili smo se kako je Dinamu u ovom trenutku potreban Dylan Dog, glavni junak istoimenog talijanskog stripa, britanski detektiv koji istražuje paranormalne događaje, a reklamira se kao istraživač noćnih mora.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, nakon prospavane noći i saznanja da devet golova u Münchenu, a potom i četiri u Koprivnici ipak nisu noćna mora, već čista realnost, u Dinamu se moraju 'probuditi' i po hitnom postupku osposobiti se za igranje natjecateljskih utakmica. Jer, nakon ovakve serije, i ovakvih individualnih i momčadskih nastupa, mnogi sa strepnjom gledaju i prema srijedi, odnosno utakmici Kupa protiv četvrtoligaša Banjola. Posebno jer je Dinamo u trenucima utakmica protiv Bayerna i Slavena i sam izgledao kao četvrtoligaš...

Do prije samo devet dana situacija u Dinamu bila je toliko lijepa da se činilo kao da se klub nalazi u nekom snu. Ali ne u noćnoj mori, već u lijepom, prekrasnom snu u kojem je zagrebački klub aktualni osvajač duple krune, imao je (pre)duge pripreme za uigravanje, uvjerljivo je otvorio prvenstvo, uvjerljivo je osigurao nastup u Ligi prvaka, klupska blagajna bila je puna, pojačanja su i više nego obećavala, u kadru momčadi stasali su novi 'klinci' koji će ubrzo vrijediti 10+ milijuna eura, oboreni su rekordi članova, posjeta je na početku sezone bila nikada bolja...

Dinamovci su bili u rijetko viđenoj euforiji, neki su išli toliko daleko i pričali o osvajanju prvenstva sa 100 osvojenih bodova i 100 postignutih golova, spominjalo se 12-14 bodova u Ligi prvaka, a navijači su bili nezadovoljni zbog izgubljena dva boda kod viceprvaka Rijeke na Rujevici i ne baš uvjerljive pobjede protiv Gorice...

Devet dana kasnije Dinamo se nalazi u seriji od četiri utakmice bez pobjede (pet, ako računamo poraz od Trnja u prijateljskoj utakmici), s vezanim porazima od Hajduka na Maksimiru, povijesno-rekordnog poraza od Bayerna na Allianz Areni, a onda i još jednog 'poniženja' na Ivanu Kušeku Apašu.

Dinamo u ovoj sezoni kao da ide iz krajnosti u krajnost. Niti je Dinamo do reprezentativne pauze bio toliko jak da bi se pričalo o 100 bodova u prvenstvu i 14 u Ligi prvaka, niti je Dinamo sada toliko slab da bi u dvije utakmice primio 13 pogodaka, a svojem vrataru Ivanu Nevistiću - koji je primio 13 pogodaka - može zahvaliti jer brojka nije još i podosta veća.

"Ova ekipa ima kvalitetu, ali ušli smo u crnu ruku iz koje se moramo što prije izvući. Dinamo je velik klub, težak je to dres i moramo se što prije izvući iz ovoga. Nema alibija, moramo pronaći snage. Dinamu su bitne samo pobjede. Ono što je bilo jučer je nebitno. Bitno je samo danas. Mali je problem jer imamo utakmice svaka dva tri dana, ali imamo široki roster i tko će god biti šef, Sandro ili netko drugi, da će znati posložiti momčad na najbolji način", rekao je nakon utakmice Dinamov vratar i nastavio:

"Kada mi netko kaže da sam primio toliko golova, nije mi dobro. To moramo prihvatiti, spustiti se na zemlju. Teren je jedino mjerilo. Ne gleda se tko igra Ligu prvaka, tko ima kakvu plaću. Trebamo se spustiti na zemlju".

Dinamovci su zbog svega što se dogodilo u posljednjih pola godine poletjeli u nebesa, a sada su strelovitim padom udarili u tlo.

Dinamo će u predstojećem tjednu sigurno dobiti novog trenera. Neki zazivaju 'barabu', karakternog (i kvalitetnog) trenera koji će prodrmati svlačionicu i vratiti je na tvorničke postavke, poput Nenada Bjelice ili Željka Sopića. Drugi idu u smjeru 'jakog' stranog imena koji će svoju plaću od tri plus milijuna eura isplatiti s 'četiri boda u Ligi prvaka'.

No, iako je Sandro Perković preuzeo odgovornost na sebe i pohvalio igrače za angažman na treningu prije Koprivnice, jasno je da su glavni krivci za ovaj posrtaj sami igrači koji su upali u 'crnu rupu' iz koje se moraju izvući - sami. Iz ovog stanja ne može ih spasiti niti Jose Mourinho, niti Nenad Bjelica, niti Dylan Dog, već se moraju suočiti sa samim sobom, svojim kolegama i navijačima i odlučiti - mi smo Dinamo i ovakve crne rupe nam se više nikada ne smiju događati!



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti