Pixsell
Pixsell

Neka netko pozove Dylana Doga: Nakon devetke u Münchenu, Dinamo na Kušek Apašu primio četiri gola

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 21.09.24. | 19:20

Dvoboj na Ivanu Kušeku Apašu nastavak je Dinamove noćne more iz Münchena....

Dinamo se nalazi u noćnoj mori. Nakon 0-1 poraza od Hajduka na Maksimiru, 2-9 poraza od Bayerna na Allianz Areni, hrvatski prvak pretrpio je jedan od najšokantijih poraza od kada se igra HNL i na Ivanu Kušeku Apašu u Koprivnici izgubio 1-4 od posljednje momčadi prvenstva. Slaven Belupo je, pod vodstvom Marija Kovačevića, odigrao impresivnu utakmicu, nanjušio je krv i potpuno zasluženo razbio neprepoznatljivi, konfuzni i dezorijentirani Dinamo i upisao prvu pobjedu u sezoni.

A, što se Dinama tiče, možda bi upravi kluba najpametnije bilo angažirati Dylana Doga, poznato britanskog strip-junaka, specijaliziranog za noćne more...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica se odigrala po sjajnom kasnoljetnom vremenu, ugodnoj temperaturi i ispunjenom Ivanu Kušeku Apašu. Bad Blue Boysi su bili ti koji su 'diktirali' navijanje, ali je i domaća publika bila prilično glasna posebno kod dvojbenih sudačkih odluka i, dakako, golova Slaven Belupa.

Mario Kovačević na teren je od prve minute poslao dvojbenog Iliju Nesterovskog, ali u kadru nije bilo povrijeđenog Roberta Murića. Sandro Perković u svojem debiju kao v.d. Dinamovog trenera na klupi za pričuve ostavio je Kevina Theophilea Catherinea i Stefana Ristovskog, a na teren je poslao naizgled prilično napadačku 4-1-4-1 formaciju s Juanom Cordobom, Martinom Baturinom, Lukom Stojkovićem i Markom Pjacom u ofenzivnoj veznoj liniji te Brunom Petkovićem kao isturenim napadačem.

Iako je Dinamo započeo s pet ofenzivca, Plavi, danas u fluorescentno žutim dresovima, od samog su starta djelovali dosta uplašeno, a u brojnim trenucima i prilično konfuzno. Farmaceuti su nanjušili krv i od prve minute krenuli prema naprijed, nerijetko ulazeći s loptom u Dinamov šesnaesterac. No, opasno je zaprijetio tek Ilija Nesterovski glavom u 5. minuti.

Dinamu je trebalo 25. minuta da 'dođe k sebi'. Prvi je zaprijetio Luka Stojković dalekometnim udarcem, a mlada 'sedmica' bio je i najopasniji igrač prvaka u prvom dijelu. U jednoj situaciji mogao je pitati Ivana Šuška gdje da puca, ali se odlučio na dodavanje Cordobi, a u drugoj probao je izravno ugroziti Slavenovog golmana iz slobodnog udarca iskosa.

Dinamo je svoj jedini period dobre igre, nekih desetak minuta poluvremena, uspio kapitalizirati u 33. minuti kada je Cordoba sjajno prošao po desnoj strani i dodao do Petkovića koji lijepim udarcem matira Šuška.

Iako se činilo da će Dinamo sigurno privesti poluvrijeme kraju, možda zabiti i drugi pogodak, postignuti gol kao da je ugasio Dinamo koji je izgledao još konfuznije nego u prvih 25 minuta. Farmaceuti su Dinamu radili velike probleme preko bokova, posebno preko desnog, odnosno Dinamovom lijevom. Mihail Caimacov se dva puta našao u izglednoj situaciji za postizanje pogotka, u još dva navrata Farmaceutima je suđeno zaleđe, a u prvoj minuti sudačke nadoknade Slaven je stigao do i više nego zasluženog izjednačenja. Ivan Dolček izbio je sam ispred Ivana Nevistića, Dinamov golman skida matnu šansu, ali se lopta odbila do Ljubana Crepulje koji pogađa s ruba kaznenog prostora za 1-1.

Perković je na odmoru odmah reagirao te je neprepoznatljivo slabog Pierrea Gabriela zamijenio Stefanom Ristovskim. Prvi je u nastavku zaprijetio Dinamo, nakon lijepe kombinacije Petkovića i Pjace, no, Slaven je i u nastavku bio bolja i posloženija momčad na terenu.

U 60. minuti Perković je napravio dvije nove zamjene, ušli su Arber Hoxha i Nathanael Mbuku, umjesto Pjace i Cordobe, a Kovačević je uveo Adriana Libera umjesto Caimacova koji je zapucao nekoliko ozbiljnih prigoda i prilično naživcirao domaće kibice. Veliku šansu Slaven Belupo promašio je u 61. Crepulja kojem je sjajno sjeo udarac s ruba kaznenog prostora, lopta je išpla pod gredu, a Nevistić krajnjim naporima izbija loptu u korner, tek jedan u nizu za Slaven.

Perković potom uvodi još jednog napadača, Sandra Kulenovića, ali to nije pomoglo plavima. Neposredno prije drugog gola Slavena Ristovski je pogodio prečku, no, praktički u nastavku akcije Adrian Liber zabio je za 2-1 u 68. minuti utakmice. Tu nije bio kraj Dinamobvoj noćnoj mori. Praktički svaki napad Slavena do kraja utakmice bio je gol ili manta šansa. Ivan Dolček zabio je iz kontranapada za 3-1, a tri minute kasnije Ilija Nesterovski poentira za 4-1. Dinamo je u devet minuta primio tri gola!

Nakon četvrtog gola Kulenović je propustio zicer za smanjenje vodstva, ali Šušak je bio na razini. Dinamo je mogao pretrpjeti još bolniji poraz. Pet minuta prije isteka 90., Alen Grgić je, ankon još jednog kontranapada, pogodio stativu, a iz odbijanca je, praktički praznu mrežu, promašio Ivan Borna Jelić Balta. Odličnu šansu u sudačkoj nadoknadi imao je i Karlo Butić, ali je Nevistić, kao i u Münchenu, bio jedini raspoloženi Dinamov igrač na utakmici. A primio je četiri pogotka...


Slaven Belupo - Dinamo

Stadion: Ivan Kušek Apaš, Koprivnica

Strijelci: 0-1 Petković (33., Cordoba), 1-1 Crepulja (45.+1.), 2-1 Liber (68.), 3-1 Dolček (74.), 4-1 Nesterovski (78.)

Slaven Belupo: Sušak - Bosec, Božić, Kovačić - Agbekpornu, Crepulja (od 78. Jelić Balta) - Grgić (od 84. Šakota); Caimacov (od 60. Liber), Dolček (od 83. Jagušić) .- Nesterovski (od 83. Butić)

Dinamo: Nevistić - Pierre-Gabriel (od 46. Ristovski), Bernauer, Mmaee, Ogiwara - Mišić - Cordoba (od 60. Mbuku), Baturina (od 79. Rog), Stojković (od 65. Kulenović), Pjaca (od 60. Hoxha) - Petković

Suci: Kolarić (Čakovec), Starčević (Bjelovar), Grofelnik (Valpovo), VAR: Pejin (Donji Miholjac), AVAR: Romić (Osijek)

Žuti kartoni: Agbekpornu (Slaven Belupo) / Petković (Dinamo)




Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSlaven BelupoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti