Saša Miljević/PIXSELL
Saša Miljević/PIXSELL

Za Gattusa Pula (ni)je ipak bila - nula

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.08.24. | 08:01

Remi 1-1 s Istrom 1961 nije dobar rezultat po pitanju ambicija Splićana, no ima i pozitivnih stvari kao što su golgeterska forma Livaje, izdanje mladog Hrgovića, dok dvojica igrača koji su na odlasku ulaze u šanse, ali ih ne iskorištavaju

Hajduk je nakon gostovanja u Puli povećao zaostatak za Dinamom, ali i Rijekom, dvama referentnim točkama što se tiče ovosezonskog prvenstva. Poslije 1-1 kod Istre 1961 trener Gennaro Gattuso bio je manje-više zadovoljan izvedbom i možda bismo se mogli složiti s njegovom konstatacijom da nije bilo kobne prve minute, jer domaćin je vodio pogotkom Marcela Heistera već nakon 57 sekundi igre.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon toga je Lovro Majkić na vratima Puljana igrao ‘simultanku’ protiv ofenzivaca Bijelih kojima je branio čuda, nije on slučajno bio na radaru Bijelih kao potencijalni nasljednik Lovre Kalinića i Ivana Lučića, jer branio je fenomenalno, upozorili smo u najavama da ima odličnog mentora u Tihomiru Bulatu, nekadašnjem treneru vratara u Splitu i Hajduku.

Majkić je Hajduka stavio na sto muka, jer prigode nisu iskorištavali Emir Sahiti i Rokas Pukštas, više od ostalih. Da Anthony Kalik ne zabija, to nije neka novost, no njih dvojica bi morali bolje, no čini se da će realizaciju vježbati u nekim drugim sredinama, jer obojica su pred realizacijama transfera.

Pukštas još na nepoznatu destinaciju nakon što je otvorena priča s Parmom, pa potom malo nestala iz medijskog prostora, no ufamo se da sportski direktor Nikola Kalinić zna što čini. Kod Sahitija je malo drugačije, HSV je zagrizao i sada treba finiširati transfer bilo da se radi o prodaji ili posudbi s mogućnošću kupnje sljedećeg ljeta kada klub iz Hamburga bude znao je li se konačno vratio u Bundesligu.

Kada igra Aleksandar Trajkovski na mjestu povučenog napadača, igra Hajduka, bez obzira na to što on ne asistira i ne zabija, kao što je bio ovaj put slučaj, ima drugačiju dimenziju. Makedonac je latentna opasnost svojom pojavom na tom mjestu, a odmah krila dobiju – krila.

Jer, u koliko samo prigoda su se našli Pukštas i Sahiti, a sad kada su blizu odlaska, Gattuso je otkrio na kojim su pozicijama najbolji. Puki je u Hajduku počeo kao desno krilo, a Sahiti je korisniji na lijevoj strani, jer mu se kao dešnjaku otvara više prostora za udarac.

Ivan Rakitić i Filip Krovinović su davali dobar ritam Splićanima, nije upitno da s njima dvojicom u centrali Hajduk ima potrebitu stabilnost, no ‘curilo’ je preko bokova. Velikih problema imali su Ismaël Diallo na lijevom boku i mladi Šimun Hrgović na desnom s pulskim krilima, ali se Vukovarac iskupio asistencijom za pogodak Marka Livaje dan uoči njegova 31. rođendana ovog ponedjeljka.

Livaji je to 11. pogodak Puljanima, šest ih je zabio na Aldo Drosini, a još prije ovoga gola oni su mu bili najbolja mušterija u karijeri, jer nikome nije dao više.

Ove sezone ima tri pogotka na kontu u HNL-u, jedan još u Europi, te tri asistencije u domaćem natjecanju što ga i dalje čini najboljim igračem Hajduka, onim bez kojega Hajduk na terenu ne može. Pohvale idu Hrgoviću što se opet snašao na desnom boku kao ljevak te upisao gotovo identičnu asistenciju kao i protiv Varaždina, pa smo u ofenzivnom dijelu 'zaboravili' da uopće nedostaju ozlijeđeni Fahd Moufi i Niko Sigur.

Dosta je bilo izostanaka za Gattusa, no sad će faliti i Filip Uremović koji je u Puli dobio treći žuti karton, a kako nema Zvonimira Šarlije, protiv Osijeka trebao bi zaigrati pričuvni stoperski par koji će činiti Josip Elez i Dominik Prpić.

A do tada valja vidjeti hoće li Pukštas i Sahiti otići, hoće li se netko novi priključiti, kao što je i sa statusima Leona Dajakua i Yassinea Benrahou koji su sudjelovanjem na treningu s transfer liste – rehabilitirani.

Također, 'kapne' li nešto u kasu, postoji mogućnost dovođenja napadača i krila koji bi se onda, pod uvjetom da se svlada uzdrmani Osijek, mogli pripremiti za Derbi u Maksimiru, utakmicu koja će definitivno pokazati može li Hajduk kako-tako pratiti Dinamo i Rijeku.



Tagovi

Istra 1961HajdukGennaro GattusoMarko LivajaRokas PukštasEmir SahitiAleksandar TrajkovskiIvan RakitićFilip KrovinovićIvan LučićLovre KalinićLovro MajkićTihomir BulatFilip UremovićŠimun HrgovićHrvatska nogometna ligaMarcel HeisterLjetni prijelazni rok 2024.Yassine BenrahouLeon DajakuNikola Kalinić

Ostale Vijesti