Saša Miljević/PIXSEL
Saša Miljević/PIXSEL

Majkić radio čuda, dok se nije pojavio Livaja, spasio Hajduk od poraza i gubitka obraza

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 20:11

Za Istru 1961 zabio je Marcel Heister nakon 57 sekundi, ali je u nastavku, u 60. minuti izjednačio najbolji igrač Splićana

Hajduk se spasio poraza u Puli, a moglo bi reći i obrnuto poslije ovih 1-1 na Aldo Drosini. Jer domaći su dugo imali vodstvo, a Hajduk zicere koje je spašavao čuvar mreže Istrana.

Odmah na startu susreta Istra 1961 je šokirala Splićane, prošlo je 57 sekundi koliko im je trebalo za zabiti vodeći pogodak. Paolo Tramezzani je pokazao kao tvrd suparnik za Gennara Gattusa koji još uvijek čeka na pobjedu u gostima sa Splićanima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nekadašnji hajdukovac Ivan Ćalušić je odličnim pasom pronašao usamljenog Marcela Heistera na lijevoj strani koji je pogodio prvi kut, Ivan Lučić je bio nemoćan protiv bivšeg kluba kao i njegova uža obrana koja je ostala zatečena brzom akcijom Puljana za 1-0.

Prije utakmice dres s brojem 100 dobio je Matej Lisica, koji se tako našao u biranom društvu pulske povijesti. Ubrzo nakon svečanosti postalo je uzbudljivo.

Nakon vodstva Istrana uzvratio je Hajduk, a istaknuo se Lovro Majkić s pet intervencija u dvije minute. Najprije je obranio Rokasu Pukštasu, pa potom Filipu Krovinoviću i onda Šimun Hrgoviću. Imao je Hajduk korner nakon kojega je dvaput pucao Emir Sahiti, ali oba puta je na mjestu bio vratar domaćih. Svi su ti udarci išli u okvir vrata, a obrane su bile čudesne…

Poslije nekoliko poluprilika na obje strane Salem Fago Lawal je pokazao koliko je neugodan pretrčao je 40 metara s pratnjom na leđima i izborio se za šut koji je otišao u vanjski dio mreže u 27. minuti.

Potom je ponovno Majkić bio u element, spriječio dvaput Pukštasu rođendasko slavlje, pa je onda probao i Hrgović, ali s istim rezultatom.

Na drugoj strani je još jednom probao Heister, ali neprecizno, da bi potom domaći zatresli opet mrežu, ali bilo je zaleđe.

U nadoknadi prvog poluvremena još je jednu priliku imao Lawal…

Junak je bio Majkić koji je je u prvih 45 minuta upisao sedam obrana.

U nastavku je Gattuso uveo Darija Melnjaka na lijevi bok, tendencija je bila da napadne.

Taman kada se Istranima ozlijedio Lawal, uslijedilo je izjednačenje dok su Splićani bili brojčano nadmoćniji. Opet je proradila veze između ljevaka Hrgovića na desnoj strani koji je idealno ubacio za Marka Livaju, a on postigao pogodak za 1-1. Bio je to njegov jedanaesti pogodak Istri 1961 što je najviše jednom klubu u karijeri.

Tražio je Hajduk sva tri boda uvođenjem Mate Antunovića koji je dobio najviše minuta do sada, no Puljani su dobro branili bod koji bi protiv Splićana bio uspjeh.

U 77. je sjajno po lijevoj strani prošao Sahiti, dao za Melnjaka koji je zavrnuo na vrh šestaestrca odakle je dobro pucao Anthony Kalik, ali je Majkić upisao svoju devetu obranu na susreta.

Hajduk je u završnici promijenoi sustav, zaigrali su 3-5-2, odnosno 3-3-4 ne bi li došli do pobjede, pa bi tako bilo prostora i za Puljane.

Do kraja je Hajduk ostao bez stopera Filipa Uremovića kojie je dobio treći žuti karton, pa ga neće biti u idućem kolu na Poljudu protiv Osijeka, a Kalik je propustio priliku za pobjedu u 90.+5. minuti.


ISTRA 1961 – HAJDUK 1-1 (1-0)


Pula. Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 7443. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Ivan Janić (Ilok). Četvrti sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Anto Marić (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Heister (1., Ćalušić), 1-1 Livaja (60., Hrgović).

Istra 1961 (3-5-2): Majkić – Ivanišević (od 46. Iovu), Marešić, Koski – Kadušić, Petrusenko, Blagojević, Ćalušić (od 86. Maurić), Heister (od 62. Valinčić) – Fillet (od 75. Jaganjac), Lawal (od 62. Lisica). Trener: Paolo Tramezzani.

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Hrgović (od 77. Elez), Uremović, Prpić, Diallo (od 46. Melnjak) – Rakitić (od 70. Kalik), Krovinović – Pukštas, Trajkovski (od 71. Antunović), Sahiti – Livaja. Trener: Gennaro Gattuso.

Žuti kartoni: Ivanišević, Petrusenko, trener Tramezzani (Istra 1961), Uremović (Hajduk).

Crveni kartoni: -.



Tagovi

Istra 1961HajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti