REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Vučica iz drugog plana: Mourinho nadmudrio Jurićev Torino (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 20:25

Kako to obično bude kada je Mou u pitanju, utakmicu je odlučio jedan potez

Mourinho je dobio pobjedu, i ništa više. U pretposljednjoj utakmici 14. kola talijanske Serie A, na Olimpijskom stadionu u Rimu su se sastali Roma i Torino, zanimljivi takmaci čije glavne i najjače karike nisu na terenu, već uz njega. Velika šahovska partija Josea Mourinha i našeg Ivana Jurića nije ponudila nogometnu ljepoticu, no zato smo, ako ništa, vidjeli jedan pogodak. Roma je na krilima Tammyja Abrahama pobijedila s minimalnih 1:0. Jurić je poražen, ali veseli vidjeti Josipa Brekala na terenu zajedno s Markom Pjacom koji se polako vraća na teren nakon duge ozljede.

U utakmici koja je ponudila veliki broj udaraca bez preciznosti, ne možemo izdvojiti nešto puno pravih šansi, obje momčadi su se sportskim žargonom rečeno, potukle u sredini terena u punih devedeset minuta bespoštedne borbe za kontrolom lopte. Torino je imao sve osim završnice i to je otprilike jedini razlog zašto je danas izgubio.

Roma se ponijela baš onako kako je Mourinho od njih tražio. Torino je imao posjed, a Roma kontru. Ipak, jedini gol na utakmici nije pao iz neke brzopotezne kontre nakon pritiska Torina. Roma je izvela out na svojoj polovici i u svega nekoliko dodira prebacila loptu na protivnički dio terena. Obrana Torina nije dobro presložila svoje redove u defenzivnoj tranziciji, na kraju je Mkhitariyan nekako pronašao Abrahama koji je iz blizine pogodio za 1:0.

Scenarij u nastavku je opet bio kao iz romana ovog pragmatičnog Portugalca. Strpljiva i disciplinirana obrana uz momentalnu spremnost da povedu 2:0 ukoliko Torino poklekne. Jurić je na poluvremenu naredio svojim igračima da krenu svim silama naprijed, što se i osjetilo u nastavku, ali danas smo ispratili veliki broj udaraca koji su redovito završavali u bloku.

Posebno moramo pohvaliti Brekala koji je danas bio posvuda po terenu, i u nekoliko je navrata pokazao zavidnu kreativnost u pronalascima rješenja uz pritisak obrambenih igrača. S druge strane, Marko Pjaca je dobio svega petnaestak minuta na terenu pa nije ni mogao ostaviti dubljeg traga, primio je loptu u noge svega sedam puta.

U idućem kolu Torino na svom igralištu ugošćuje Empoli dok će Roma u goste kod Siniše Mihajlovića i njegove Bologne.

REZULTATI 14. KOLA SERIE A:

Petak

Cagliari – Salernitana 1:1

Subota

Empoli – Fiorentina 2:1

Sampdoria – Verona 3:1

Juventus – Atalanta 0:1

Venezia - Inter 0:2

Nedjelja

Udinese – Genoa 0:0

Milan – Sassuolo 1:3

Spezia – Bologna 0:1

Roma – Torino 1:0

Napoli – Lazio 20:45



Tagovi

Tammy AbrahamRomaIvan JurićTorino

Ostale Vijesti