DANIELE MASCOLO/Action Images
DANIELE MASCOLO/Action Images

Novopečeni talijanski reprezentativac presudio Milanu i zabio projektil s 25 metara (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 16:45

Sassuolo je slavio na San Siru

Nakon poraza kod Fiorentine prošlog vikenda Milan je danas nadjačan i na San Siru. U susretu 14. kola talijanske Serie A od Rossonera je bolji bio Sassuolo koji je slavio s 1:3. Prvo ime susreta bio je napadač gostiju i novopečeni talijanski reprezentativac Gianluca Scamacca. Raspoloženi 196 centimetara visoki 22-godišnjak najprije je spektakularnim pogotkom poništio Milanovo vodstvo, a potom uvelike doprinio autogolu Simona Kjaera kojim je započeo preokret Sassuola.

Početak nije implicirao da će domaćini danas upisati drugi uzastopni poraz. U 21. minuti Alessio Romagnoli doveo ih je u vodstvo nakon ubačaja iz kuta, ali radost domaćih navijača bila je kratkog vijeka.

Samo tri minute kasnije na scenu stupa Scamacca. Majstorskim udarcem s 25 metara od prečke je zatresao mrežu iza leđa nemoćnog Mikea Maignana.

Samo desetak minuta kasnije, isti igrač je izrežirao potpuni preokret. Silovito je tukao prema vratima, a lopta se od Simona Kjaera odbila u mrežu - 1:2.

U dosadašnjoj Scamaccinoj karijeri ovo je zasigurno predstava koja će zavrijediti najviše pažnje, iako je ovaj divovski napadač već neko vrijeme veoma cijenjen u Italiji, o čemu svjedoči i Mancinijev poziv u reprezentaciju. Dijete Lazija stasalo u Romi kao 16-godišnjak otišao je u nizozemski PSV, odakle ga je nakon godinu dana za pola milijuna eura otkupio Sassuolo. Za klub je debitirao u sezoni u 2018/19. kao 18-godišnjak, a tokom siječanjskog prijelaznog roka poslan je na posudbu u drugoligaša Cremonense. U iduće tri sezone imao je tri posudbe, nizozemski PEC Zwolle, Ascoli u Serie B i najzad Genoa u sezoni 2020/21. u kojoj je postigao 13 pogodaka u Serie A.

Trener Alessio Dionisi koji je ove sezone preuzeo kormilo Sassuola odlučio mu je dati priliku u prvoj momčadi, a djeluje kako će ju Scamacca itekako iskoristiti. Uključujući današnju utakmicu ove sezone se ukupno pet puta našao u startnoj postavi, a postigao je već četiri pogotka. Iz igre je izašao u 59. minuti, ali je Sassuolo i dalje nastavio suvereno kontrolirati susret u kojem su imali većinu posjeda i veći broj udaraca na gol. Domenico Berardi je u 66. minuti zabio za 1:3, a crveni karton Alessija Romagnolija u potpunosti je ugasio nade domaćina u povratak.

Nakon današnjeg poraza Milan ima samo bod prednosti nad trećeplasiranim Interom, a Napoli će se večeras imati priliku odlijepiti na vrhu kada im na stadion Diega Armanda Maradone stiže Lazio.

REZULTATI 14. KOLA SERIE A:

Petak

Cagliari – Salernitana 1:1

Subota

Empoli – Fiorentina 2:1

Sampdoria – Verona 3:1

Juventus – Atalanta 0:1

Venezia - Inter 0:2

Nedjelja

Udinese – Genoa 0:0

Milan – Sassuolo 1:3

Spezia – Bologna 0:1

Roma – Torino

Napoli – Lazio



Tagovi

Serie ASassuoloMilanGianluca Scamacca

Ostale Vijesti