REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Pandorina kutija: Nakon Juventusa, još nekoliko klubova pod istragom zbog sumnjivih transfera

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 18:23

Čini se da gledamo reprizu događaja iz 2006. godine

Iako je Juventus već jedanput bio u središtu velikog nogometnog skandala koji ga je uostalom odveo u Serie B, malo tko je ostao ravnodušan na nove optužbe da je Stara dama malverzirala iznose transfera. Policija je u petak i u subotu pretresala klupske prostorije u potrazi za dokazima, no čini se da će još neki klubovi biti formalno ispitani od strane policije.

Prema riječima uglednog Corriere dello Sport, prema novim saznanjima, pod istragom su i Napoli, Genoa, Sampdoria, Atalanta i Roma, što širi ovaj skandal na trećinu prvoligaškog društva.

Situacija je prilično jednostavna. Klubovi ulaze u razmjenu s druzgim klubom uz namjerno napuhanu cijenu kako bi se fiktivno povećala vrijednost klupske “imovine”, a najbolji primjer takvog poslovanja se vidi u navodnoj malverzaciji prilikom transfera Victora Osimhena u Napoli. Lille je zaradio 70 milijuna eura, ali je isto tako Napoli za prenapuhanu cijenu poslao trojicu igrača u Lille za visoki novčani iznos, samo da bi im Francuzi nakon godinu dana raskinuli ugovore.

Kako dodaju Talijani, policija je otvorila tajnu istragu još u jesen prošle godine, a kako se čini, ova praksa bi se mogla pokazati itekako rasprostranjenom.

Za kraj, kada smo već spomenuli nemile događaje iz Italije, moramo se prisjetiti i velikog skandala namještanja susreta u Serie A iz 2006. godine. Juventus je najgore prošao nakon drakonske kazne, oduzet im je naslov, poslani su u drugu ligu, no kao što se vidi po listi osvajača Scudetta, Stara dama se vrlo brzo vratila u elitu. I tada smo ispratili cijeli konglomerat klubova koji su bili uključeni u namještanja.

Vidjet ćemo kako će se ova priča rasplesti i hoće li biti volje za izricanjem drakonskih kazni.


Tagovi

JuventusRomaAtalantaGenoaSampdoria

Ostale Vijesti