Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Više od 10 igrača vraća se u Dinamo! Hoće li itko od njih biti novi Sučić?

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 07.06.24. | 08:00

Puno je Dinamovih nogometaša, kojima je istekla posudba i opet su u Maksimiru. Međutim, samo će rijetki od njih dobiti novu priliku

Smanjenje broja igrača, 'križanje' viška, rezanje troškova. To su jedni od ciljeva u Dinamovom sportskom sektoru, zadatak, koji je postavljen i pred sportskog direktora Marka Marića, koji bi u sinergiji s predsjednikom Velimirom Zajecom i trenerom Sergejem Jakirovićem nacrtati konačnu Dinamovu križaljku. A dok traje potraga za pojačanjima, igračima, koji bi trebali dodatno osnažiti momčad, treba odlučiti i što napraviti s brojnim igračima, koji su na Dinamovoj platnoj listi, a nisu dosad bili u prvom planu, odlazili su na posudbe i vraćali se u Maksimir, a nikako ne uspijevaju dobiti priliku ili je ne uspijevaju iskoristiti u modrom dresu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovog se ljeta u Maksimir vraća više od 10 igrača, koji su prošlu sezonu proveli na posudbama, koji su još pod ugovorom s Dinamom, neki i vrlo izdašnim, a jasno je da svi oni nemaju budućnost u Maksimiru. Tko će od njih, možda, dobiti novu priliku, barem na pripremama, tko će otići u partner-klub (izgledno je da će to biti slovenski Bravo), a tko zauvijek napustiti Maksimir? Zasad je na to pitanje teško odgovoriti, ali kad se sjetimo prošlog ljeta, ne treba izuzeti 'faktor iznenađenja'.

Naime, Petar Sučić došao je lani s posudbe u Zrinjskom, bio je za većinu u Maksimiru velika nepoznanica, a onda je eksplodirao na pripremama i, eto, do kraja sezone došao i na korak do reprezentacije. Ima li možda i sad, među igračima, koji se vraćaju u Dinamo neki novi Sučić? Na to ćemo pitanje odgovor dobiti sredinom srpnja, kad pripreme budu na vrhuncu, ali do tad u Dinamu moraju dobro provjetriti svlačionicu. Jer, jasno je kao dan, ne mogu svi 'povratnici' niti na pripreme, pogotovo što će tamo biti i nekoliko aktualnih mladih igrača, s kojima u Dinamu ozbiljno računaju.

Tko se, dakle, sve vraća u Dinamo ovih dana? Prvi je Petar Bočkaj. Njemu je isteknula posudba u ciparskom Pafosu, no, kako doznajemo, sve je izglednije da će tamo i ostati. Dinamo s Cipranima dogovara otkup njegova ugovora, Pafos je tražio da to ipak ne bude milijun eura, kako je prvotno dogovoreno i Modri bi mogli pristati na tu opciju, Bočkaj će, vjerojatno, postati i službeno igrač Pafosa. Marko Tolić, pak, ne vraća se više u Dinamo, Slovan Bratislava otkupio je njegov ugovor i on je igrač slovačkog prvaka. Marko Soldo, pak, novi je igrač Osijeka. I, to su trojica igrača, s kojima Dinamo više neće imati ništa. Ali, što je s ostalima?

Nisu u Maksimiru još odlučili što će s Gabrielom Rukavinom. Prodisao je u Gorici, svi kažu da se 'trgnuo', da je pokazao potencijal. E sad, hoće li se odmah vratiti u Maksimir, ili će još ostati na posudbi ili, možda, napraviti neki transfer? O tome se isto razgovara u Maksimirskoj 128. Vraća se u Dinamo i Daniel Štefulj, bio je u Slaven Belupu, ali, teško da on ima budućnost u Dinamu, on bi mogao biti jedan od igrača, kojemu će klub ponuditi raskid ugovora ili ga besplatno pustiti na neku drugu adresu. Teško da će priliku na pripremama dobiti Ivan Šaranić, Filip Brekalo, Dominik Braun, a ne stoje najbolje niti akcije Frana Topića, otkrića Igora Bišćana prošle sezone, koji se nakon sezone u Rudešu, u Maksimir ne vraća u dobitnoj kombinaciji. Sergej Jakirović ne računa s njim u prvoj momčadi, to je očito. Odavno je i Deni Jurić daleko od prvog plana, a nije ni njegova polusezona u Kopru bila previše sadržajna.

Jedan od onih, koji bi mogli dobiti poziv za pripreme jest Jakov Gurlica. Talentirani stoper odigrao je 22 utakmice baš u slovenskom Bravu, prilagodio se seniorskom nogometu i možda u Dinamu konačno i dobije nekakvu šansu. I njemu je već 20 godina, leti vrijeme. Kao što leti vrijeme i Marku Brkljači, dečku, koji je došao iz Hajduka i oko kojega se prije dvije godine podignula velika pompa, kad je dolazio iz Splita. Odradio je i on 24 utakmice u slovenskom Aluminiju, no, pitanje je li se uspio izboriti za novu priliku u Maksimiru. Njemu je 19 godina, kao i Borni Graoniću, koji se vraća iz Dugopolja. Oni su kao i Luka Lukanić (20), koji je sezonu odradio u Zrinjskom, već bili na pripremama prve momčadi.

Lukanić je bio označen kao jedan od najvećih talenata, ali samo 10 utakmica u dresu mostarskog kluba ove sezone teško mogu biti viza za povratak u svlačionicu prve Dinamove momčadi. Više je, recimo, u samo pola godine odigrao Vito Čaić, donedavni kapetan juniora u dresu Veleža. Upisao je 13 nastupa, Čaić je i mlađi, 19 mu je godina i za njega možda i ima budućnosti u Maksimiru. U kojem obliku, vidjet ćemo uskoro, kad Dinamovi 'crtači križaljki' odrade posao. Tu je i Matija Ruškovački, koji je odigrao ovog proljeća osam utakmica za slovensku Rogašku, upisao je i 14 minuta u finalu Kupa, u kojem je Rogaška proslavila osvajanje trofeja.

Kao što vidimo, dugačka je lista igrača koji su pod ugovorom s Dinamom, a mogla bi biti dugačka i lista onih, koji će se ovog ljeta oprostiti od Maksimira. Neke stvari treba presjeći, ne isplati se gurati unedogled, uostalom, radio je Dinamu takvu selekciju svake godine, nije to specijalnost samo ovog prijelaznog roka. Samo što bi ovaj put taj 'rez' mogao biti dubok i radikalan!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićMarko MarićVelimir ZajecposudbaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti