REUTERS/Ronen Zvulun
REUTERS/Ronen Zvulun

Gnezda-Čerin se približio Dinamu! Petkovićev odlazak sve izvjesniji, Mierez i dalje 'tiha patnja'

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 06.06.24. | 17:30

Slovenski reprezentativac želi doći u Maksimir, s njim je, navodno, sve dogovoreno. Ali, ostaje Modrima još dogovor s Grcima

'Zapeo' je Dinamo za Adama Gnezda-Čerina, to više i nije tajna i novost. Ali, novo je da se svakim danom slovenski reprezentativni veznjak sve više približava Maksimiru. Prema današnjim informacijama Gnezda-Čerin, inače igrač atenskog Panathinaikosa, želi doći u Dinamo, s njim je, načelno, sve dogovoreno. Spominje se već i svota, navodno bi u Dinamu imao oko 600 tisuća netto godišnje, što je više nego ima u Grčkoj. I više nego što mu Grci nude 'podebljanjem' ugovora.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, ostaje onaj najteži dio, dogovor Dinama i Panathinaikosa oko odštete. Jasno je da Dinamo neće platiti četiri ili pet milijuna eura, koliko je u startu tražio grčki klub, jasno je to i atenskim 'Zelenima', teško je vjerovati i da bi Dinamo išao puno preko dva milijuna. No, klubovi razgovaraju, priča je ozbiljna, a činjenica da Gnezda-Čerin želi otići i da želi u Dinamo, iako mu to nije jedina opcija, mogla bi ubrzati put do dogovora. Gnezda-Čerin je, svakako, bliže Dinamu no što je bio jučer, a hoće li na kraju i odjenuti modri dres, ovisit će upravo o ishodu razgovora između klubova. Nije nevažno niti što je igračev menadžer Amir Ružnič, vjerojatno i najuspješniji slovenski agent, koji je s Dinamom (doduše, s drugim ljudima na vlasti) već uspješno poslovao, primjerice, oko dolaska i odlaska Petra Stojanovića. Ne bi, stoga, bilo nikakvo iznenađenje da se taj posao zgotovi uskoro i da bivši igrač Rijeke dođe u Dinamo.

Marko Pjaca bi, također, mogao uskoro napokon potpisati za Modre, sportski direktor Marko Marić bio je i u Rijeci, u bazi Vatrenih razgovarao je s Pjacom i svi očekuju da će se Marko vratiti u Maksimir i opet spojiti sa svojim velikim prijateljem i imenjakom Rogom. A Ramon Mierez, najbolji strijelac lige i dalje je, kako doznajemo, Dinamova 'tiha patnja'. Žele u Maksimiru Argentinca, iako su svjesni da je to teška misija i da im puno detalja ne ide u prilog. Prvo, sam je Osijekov sportski direktor Jose Boto kazao da će Mierez u Hrvatskoj igrati samo u Osijeku, ili će otići u inozemstvo, on je ljubimac osječke publike i sigurno ni njemu, a ni ljudima u klubu, ne bi bilo jednostavno objasniti transfer u Dinamo. No, sve to ne znači da su Modri odustali i da neće pokušati pronaći način da ga 'privedu'. Bumo vidli...

Sama priča oko dolaska ova tri igrača, jasno je odmah, iskače iz ideje da se pokuša što manje potrošiti na pojačanja i da se dovode igrači, koji u financijski prihvatljivi. Kad bi Dinamo uspio dovesti Gnezda-Čerina, Pjacu i Miereza, to ne bi bilo jeftino, pogotovo ako računamo i njihove ugovore. A to je, opet, jasan znak da bi netko mogao i otići iz maksimirske svlačionice. Sve je izvjesnije da će otići Bruno Petković, Dinamo mu, čini se, neće ponuditi jači ugovor. Igraju u Maksimiru na rizik, nadaju se da će Petković, koji jest pod ugovorom do idućeg ljeta, 'propustiti' transfer po povlaštenim uvjetima. Naime, do 15.lipnja klauzula mu je dva milijuna eura, do 15.srpnja dva i pol milijuna, nakon toga odštetu bi kreiralo tržište. Ostane li Petković do kraja Eura, onda bi i potencijalna zarada bila izdašnija, ali porasle bi i šanse za njegov ostanak. 'Kuha' se i oko transfera Maura Perkovića u Saudijsku Arabiju, mogla bi i ta priča idućih dana dobiti epilog.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoAdam Gnezda ČerinPanathinaikosSlovenska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti