VIDEO Legenda Zadra sa sinom srušio Banjole i poručio: „Ozbiljna su momčad“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.09.24. | 21:30

Dragan Župan javio se Germanijaku nakon što su on i njegov sin Šime zabili golove Banjolama i upisali prvu zajedničku pobjedu u 3. NL Zapad.

Prije tek nešto više od godine dana objavili smo priču o sinu i ocu Župan, dvojici igrača NK Novalje, koji su se upisali na listu rijetkih očeva i sinova koji su zaigrali u jednoj natjecateljskoj nogometnoj utakmici.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dragan Župan je legenda zadarskog nogometa i futsala, a najveći trag ostavio je u NK Zadru za kojeg je igrao u četiri navrata, posljednji put 2020. kada je stari Zadar rasformiran i osnovan je HNK Zadar.

Župan je potom igrao u 'kup majstoru' Zagori iz Unešića, a s 40 godina potpisao je za Novalju s Paga u koju je stigao i njegov tada 18 godišnji sin Šime...

„Mislim da je ovo najljepše što se jednom igraču može dogoditi. Malo tko ima privilegiju okusiti igranje natjecateljske utakmice sa svojim sinom. Tu sreću, radost i zadovoljstvo. Od kad je Šime krenuo s ozbiljnim nogometom, bila mi je želja zaigrati s njim natjecateljsku utakmicu To me guralo sve ovo vrijeme, da produžim karijeru što je duže moguće. Iskreno sam presretan zbog svega“, rekao nam je tada Dragan Župan i najavio napad na viši rang natjecanja (četvrta liga).

Novalja je u prvenstvu 4. NL NS Rijeka završila druga sa, zanimljivo, istim brojem bodova kao i Banjole, idući (srijeda) suparnik Dinama u Hrvatskom kupu. Obje momčadi izborile su viši rang i sada se nalaze u istoj ligi. Novalja ima bod više, a zanimljivo, ta dva kluba sučelila su se u trećem kolu 3.NL Zapad prije 20-ak dana. Banjole su povele, a Novalja je na domaćem terenu preokrenula utakmicu krasnim golovima Dragana i Šime Župana koje možete pogledati OVDJE:

Prvo je iskusni otac zabio sjajni slobodnjak, a onda je nabacio sinu na volej za preokret i prvu pobjedu Novalje u četvrtom rangu natjecanja.

„Banjole su dobra momčadi. U prvom dijelu su nas nadigrali, no na poluvremenu smo se ekipirali i dignuli u nastavku. Nakon što sam zabio iz slobodnjaka, Šime je zabio sjajan volej za pobjedu. Presretan sam. Zbog pobjede, naših golova, suigrača. Bila je stvarno super utakmica“.

Četvrti rang je, tvrdu Župan, dosta ozbiljniji od prethodne lige.

"U ligi ima puno kvalitetnih ekipa. Puno se trenira, uvjeti su bolji. Bit će zanimljivo, vjerujem da možemo u ovom rangu. U momčadi igra dosta bivših igrača Zadra, Jerbić, Banović, Tokić, Buljat, Blažević, Jordan, Kojić, Morić. Napravili smo vrhunsku klapu. To zajedništvo nas krasi. Vjerujem da ćemo imati nešto za reći u ovoj ligi“.

Župan je sada u 42. godini, tvrdi, kao i uvijek, da će „gurati dok može i dok ga tijelo sluša“. No, njegov sin Šime je godinu dana iskusniji nego lani kada smo zadnji put pričali.

„Imao je prvu seniorsku sezonu iz snova, zabio je 16 golova, imao nekoliko asistencija. Ovo je sada ozbiljniji rang. On je godinu dana stariji i zreliji. Ali, i dalje je jako mlad. Pred njim je još jako puno posla. Mogu samo reći da sam presretan jer na kraju svoje karijere mogu igrati s njim. Nadam se da ćemo izdržati što duže i upisati još dosta zajedničkih pobjeda s Novaljom“, rekao nam je za kraj Župan.



Tagovi

Dragan ŽupanŠime ŽupanHNK ZadarNK ZadarNK NovaljaDinamo ZagrebGNK DinamoNK Banjole

Ostale Vijesti