HNS
HNS

VIDEO Hrvatska doputovala u Uzbekistan, dočekali je veseli domaćini i tigar XON

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 16:28

Prvu utakmicu Hrvatska igra u subotu u podne...

Nakon višesatnog leta i jednog presjedanja hrvatska futsalska reprezentacija danas je stigla u uzbekistansku Bukharu, jedan od gradova domaćina Svjetskog prvenstva u futsalu u kojem će Hrvatska odigrati svoje prve dvije utakmice turnira - u subotu u podne protiv Tajlanda (ta utakmica bit će i utakmica otvaranja turnira) i idući utorak (17. rujna) u 17 sati po hrvatskom vremenu kada igramo protiv jednog od najvećih favorita za naslov, reprezentacije Brazila. Nakon dvije utakmice u Bukhari, Hrvatska seli u glavni grad Taškent u kojem 20. rujna igra posljednju utakmicu skupine protiv Kube (14.30).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska delegacija u Bukhari imala je zanimljivu i prilično veselu dobrodošlicu. Po slijetanju aviona, dobili su tradicionalne uzbečke kape, a na samom izlasku iz aerodroma dočekali su ih domaćini s tradicionalnim trubama (koje zvuče kao 'zloglasne' vuvuzele) i bubnjevima, lokalnim specijalitetima, a u glavnog domaćina prometnuo se tigar XON, službena maskota Svjetskog prvenstva u futsalu s kojim se fotografirao i Tihomir Novak.

Kaspijski tigar XON odabran je za maskotu jer predstavlja dio centralne Azije u kojem se Uzbekistan nalazi, ali i uzbuđenje i brzinu koje su karakteristika futsala.

Hrvatska će u naredna tri dana odraditi tri treninga u dvorani u Bukhari kapaciteta četiri tisuće gledatelja i maksimalno se pripremiti za otvaranje Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Tajlanda, viceprvaka Azije i devete reprezentacije svijeta (Hrvatska je 16.).

Sve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu prenosit će se na kanalu HTV-a 2. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Svjetsko prvenstvo u futsalu 2024svjetsko prvenstvo u futsaluHrvatska futsal reprezentacijaFutsal

Ostale Vijesti