Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Važni su pobjeda i trofej, ali i poruke koje će Čačić poslati igračima (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 09.07.22. | 07:30

Intrigira kako će Dinamov trener riješiti dvojbe koje postoje u momčadi i hoće li već večeras, na neki način, krenuti u rezanje kadra

Nema nevažne utakmice Dinama i Hajduka. Nije takva bila ni ona na trofeju 'Marjan', niti ona s neslavnim krajem u Širokom Brijegu kao niti ona na zimskim pripremama u Čileu. Pogotovo je važno kad se igra za pehar, iako Superkup možda ne spada u kategoriju najpopularnijih natjecanja i trofeja koje svaki igrač sanja od malih nogu, pobjeda u ovoj utakmici ipak donosi slavlje i zadovoljstvo. Nije to utakmica koja će odrediti sezonu, svejedno kako završila, niti će odrediti sudbinu Ante Čačića, ona je tek početak sezone u kojoj Dinamo opet očekuje jako puno, mnogo više od Superkupa. Međutim, pobijediti na samom startu najvećeg rivala, produljiti pobjednički niz i produbiti pozitivnu atmosferu prije početka 'prave' sezone, bio bi to veliki dobitak za Dinamo i slatka večer svim njegovim navijačima. Jer, kao što je rekao i Luka Ivanušec, sad kad je Hajduk došao bliže no što bio, kad sve glasnije najavljuje svoje ambicije, sad se te pobjede protiv njega u maksimirskoj svlačionici, ali i na tribinama, više žele i vatrenije slave. Pa da se igra i za paketić bombona, kamo li za trofej!

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

No, osim samog derbija i novog obračuna s Hajdukom, Dinamove navijače najviše intrigira - Dinamo. Osluškujući javnost, komunicirajući svakodnevno s ljudima kojima je Dinamo u srcu, osjetili smo, prije svega, znatiželju. Kako će izgledati ovaj Dinamo? S Drmićem i Ljubičićem, hoće li Petković i u službenim utakmicama nastaviti u onoj formi s priprema? Hoće li Čačić dati više prilika mladim snagama, prije svih Baturini? Kako će izgledati zdravi i odmorni Ademi, je li ovo sezona u kojoj će do kraja 'eksplodirati' Ivanušec? Puno je pitanja na stolu, iako se momčad nije, kadrovski, puno promijenila od prošle sezone, Čačić je, na neki način, počeo stvarati novu momčad. I zato je, uz pobjedu i trofej, važno i kakve će poruke svojim odabirom za večerašnju utakmicu poslati Ante Čačić. Navijačima ali i igračima. Recimo, zanimljivo će biti vidjeti koga će Čačić postaviti u stoperski tandem. Trojac Theophile-Perić-Lauritsen konkurira za ta dva mjesta (s obzirom da nema nijednog Šutala), a ako se odluči za Perića i Lauritsena, bit će to jasan znak da bi Francuz uskoro mogao napustiti Dinamovu svlačionicu, o čemu se sve priča. Kao što se zadnjih dana puno pričalo o lijevom boku. Čačić je za tu poziciju 'izmislio' Roberta Ljubičića, još u Sloveniji, ali i u nedavnoj utakmici protiv Arsenala iz Tivta, dopao se Ljubičić i postao izraziti kandidat za to mjesto. No, bila bi to jasna poruka Petru Bočkaju i Danielu Štefulju da se moraju trgnuti i da su trenutno u drugom 'startnom redu'. Čačić jako cijeni Ljubičića, od milja ga zove ljevonogim Brozovićem, ali je i svjestan da u konkurenciji Ademija, Mišića i Ivanušeca teško na početku sezone može uhvatiti mjesto u prvih 11 u veznom redu. E sad, hoće li Čačić inzistirati na Ljubičiću kao lijevom beku, samo da mu pronađe poziciju u udarnom sastavu, ili će ipak prednost dobiti 'pravi' bek Bočkaj (prije nego Štefulj)? Jer, Bočkaj možda nije trenutno u idealnoj formi, ali njegov napadački doprinos, ubačaji sa strane i udarci s distance mogu biti presudni u ovakvim utakmicama. Stavi li ga na klupu odmah u prvom dvoboju sezone, Čačić će, na neki način, pokazati što mu je važnije i kako želi da Dinamo izgleda u jakim utakmicama.

Onda, ta polemika oko Petkovića i Drmića. Dinamov trener inzistira da su njih dvojica jedan drugome zamjena i alternativa, ne šplanira ih uparivati u prvih 11, ali možda ih ipak vidimo zajedno u jednom dijelu utakmice. Bez obzira što su obojica 'devetke' u Čačićevoj viziji, bilo bi zanimljivo vidjeti ih na djelu zajedno u derbiju. Što će o toj temi reći Čačić svojim potezima? Kao što nije nebitno niti tko će izgubiti mjesto na klupi, tko ne upadne u zapisnik, a nije ozlijeđen, bit će, vjerojatno, korak bliže odlasku ili posudbi idućih dana.

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

Dakle, sve su to pitanja i intrige koje, iz Dinamova kuta, nosi ovaj Superkup. Pobjeda jest važna, trofej također, no za nastavak sezone jednako je bitno i kako će Čačić promiješati karte u momčadi, koju će poruku poslati igračima u svlačionici. Projekt 'rezanje kadra' mogao bi početi već večeras.

MOGUĆI SASTAV DINAMA:


Hrvatski nogometni superkup

Subota, 9. srpnja

Dinamo – Hajduk 20.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

GNK DinamoHajdukSuperkup 2022Dinamo ZagrebHrvatski SuperkupSuperkup

Ostale Vijesti