Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Početak nove sezone i borba za trofej pa još pojačanja (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 09.07.22. | 07:35

Za novu sezonu cilj nije više samo prijetiti već i preskočiti najvećeg rivala, ali napraviti i iskorak i Europi

Prošla je sezona za Hajduk bila najbolja u posljednjih desetak godina. Osvojen je Kup, bili su dugo u borbi za naslov, a najbolje od svega okosnica momčadi za novu sezonu ostala je ista. Novu sezonu otvaraju na najbolji mogući način, derbijem s Dinamom u borbi za prvi trofej, onaj Superkupa. Posljednji put ovaj ogled Splićani su odigrali 2013. godine u drugačijem svijetlu i različite perspektive od one koja je sad pred njima.

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

Projekt 'naša dica' tad su bili golobradi mladići koji su nadirali iz Hajdukove škole nogometa, a današnju okosnicu momčadi isto čine igrači uglavnom potekli iz vlastitog pogona. Samo razlika je u tome da su ovi prošli inozemne lige i u Hajduk se vratili kao gotovi iskusni igrači. Kao takvi postali su ozbiljna konkurencija Dinamu i uzdrmali tron Modrima koji drže godinama.

Za novu sezonu cilj nije više samo prijetiti već i preskočiti najvećeg rivala, ali napraviti i iskorak i Europi. Gdje je na tom putu i u kojem segmentu još treba raditi pokazatelj će biti ova utakmica danas. Valdas Dambrauskas cijeli svoj put trenerskog mandata u Hajduku vidi kao proces nadogradnje momčadi koja će iz utakmicu u utakmicu igrati sve bolje i bolje. Samim tim i rezultati bi trebali biti bolji. Nije se stoga litavski stručnjak libio na pripremama odabrati nešto teže protivnike kakvi bi Bijele mogli dočekati u Europi i vidjeti što mu još nedostaje da bi došao na razinu kojoj teži.

Nedostaje sigurno najmanje još jedan stoper, desno krilo i eventualna nadopuna Filipu Krovinoviću. To bi trebao biti i prioritet za dovođenje u prijelaznom roku, ali za nešto veći rezultat trebao bi i širi roster kvalitetnih igrača. Tako da je izgledno da će ovaj Hajduk koji ćemo gledati na Maksimiru dobiti nadogradnje tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Prvih 11 koje je Dambrauskas birao u prijašnjim derbijima pokazali su što mogu u takvim utakmicama i da im susreti s Dinamom zapravo i leže. U odnosu na prošlu sezonu neće biti Katića i Ferra, a nadomjestiti bi ih trebao Toni Borevković koji je bio želja i Modrih. Sastav s kojim je Dambrauskas odlučio zaigrati u prijateljskom susretu protiv Genta trebao bi biti i onaj koji će danas započeti na Maksimiru.

Iako u toj utakmici Hajduk nije pokazao gotovo ništa pozitivno, period priprema u kojima su se nalazili je bio djelomično opravdanje. No, opravdanja gotovo i da ne bi trebalo biti kada ne stvorite gotovo nijednu kvalitetnu akciju, a u obrani šteka do te mjere da protivnički igrači dolaze prilike u vašem šesnaestercu. Uvidio je to zasigurno i Dambrauskas koji je pokazao više puta otkako je na klupi Hajduka da ne traži alibije, nego rješenja za nastale probleme.

(1.70) Dinamo (3.80) Hajduk (4.60)

Vjeruju tako i navijači da ih je našao za ovu utakmicu, a nadaju se i prvom trofeju od mnogih novih u vitrinama na Poljudu. Utakmica za Superkup na Maksimiru počinje u 20 sati.

MOGUĆI SASTAV HAJDUKA:

Hrvatski nogometni superkup

Subota, 9. srpnja

Dinamo – Hajduk 20.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HajdukHrvatski SuperkupSuperkupSuperkup 2022

Ostale Vijesti