Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Varaždin napušta petorka, među njima i igrač koji je zabijao Dinamu, Hajduku i Rijeci?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 10:34

Iza Varaždina je uspješna sezona, a ispred njih turbulentno ljeto...

Varaždin je nedavnu sezonu završio na šestom mjestu, kao neslužbeni 'prvak' donjeg doma tablice. Taj podatak zadovoljio je sve u Baroknom gradu budući da je primarni cilj kluba, ostanak, već davno ostvaren. Nakon završetka tekuće sezone iz Varaždina su objavili kako će Nikola Šafarić ostati trener prve momčadi, a Mariju Kovačeviću ponuđena je opcija glavnog klupskog skauta.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Također, predsjednik kluba Dražen Vitez nedavno je najavio i pokretanje procesa preoblikovanja kluba u športsko dioničko društvo.

"Pezentirat ćemo dokle smo došli i nadam se da ćemo do 1. rujna dovršiti proces preoblikovanja u sportsko dioničko društvo. Privatizacijom bismo omogućili priljev dodatnog novca u klub i povećali bismo proračun."

Iako je riješeno pitanje novog trenera kluba koji kreće u preoblikovanje, Varaždincima prijeti odlazak petorice igrača kojima na kraju lipnja ističe ugovor. Posebno bitan status je dvojice prvotimaca, Domagoja Drožđeka i Marka Vukčevića.

Iza Drožđeka je, recimo, sjajna sezona u kojoj je zabio sedam pogodaka, od čega po dva Dinamu, Rijeci i Gorici te jedan Hajduku u 1-0 pobjedi Varaždina na Poljudu. Drožđek je sa seniorskim nogometom krenuo u drugoj momčadi Borussije Dortmund, a ovo mu je treći mandat u Varaždinu. Između prvog i drugog proveo je dvije sezone u Lokomotivi, a između drugog i trećeg u korejskom Busan IParku. U Varaždin se vratio pretprošle sezone u kojoj nije briljirao, no u tekućoj se ustalio u udarnih 11 prvo Kovačevića, a potom i Šafarića.

Mario Vukčević je crnogorski desni bek koji je u karijeri igrao za brojne klubove (između ostalog i u Interu iz Zaprešića), a u Varaždin je stigao u kolovozu prošle godine. Ove sezone zabilježio je 33 nastupa, nije zabio, ali je upisao tri asistencije.

"Još uvijek traju razgovori. Ponudili smo im bolje uvjete, na njima je da odluče. Nadam se da će barem jedan ostati, bilo bi to dobro za momčad," rekao je nedavno Vitez na pitanje o statusu dva standardna prvotimca.

Osim njih dvojice, ugovor na kraju sezone ističe dvojici vratara Kruni Bašiću (24) i mladom Filipui Kiriću (19) koji prošle sezone nisu zabilježili nastup za seniore Plavih. Na izlaznim vratima je i krilni-napadač Leonard Vuk, koji je u sedam navrata ulazio s klupe za pričuve, ali je sveukupno upisao tek oko 110 minuta za varaždinskog prvoligaša. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Domagoj DrožđekNK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti