Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Varaždina najavio skoru privatizaciju: „To će nam omogućiti povećanje proračuna”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 13:10

U baroknom gradu bit će mnogo posla tijekom pauze između sezona

Iza nogometaša Varaždina odlična je sezona u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Završili su na vrlo dobrom 6. mjestu s 42 boda, jednim više od Gorice i Istre 1961, odnosno devet više od pretposljednjeg sastava netom završene sezone - Slaven Belupa.

Ovaj rezultat još više dobiva na težini ako uzmemo u obzir da je sezonu obilježila bolest trenera Marija Kovačevića, koji je zbog liječenja morao svoje mjesto prepustiti Nikoli Šafariću. Težak trenutak kao da je dodatno mobilizirao snage unutar kluba, a rezultati su tijekom proljeća bili još bolji.

Stoga su u klubu nedavno odlučili nastaviti sa Šafarićem kao glavnim trenerom, dok je Kovačeviću ponuđeno mjesto glavnog skauta kluba. Što će Kovačević na kraju odlučiti, u još uvijek nije poznato. Nedavno je izjavio da bi se volio vratiti trenerskom poslu, no s obzirom na nedavne zdravstvene tegobe, nije isključeno da prihvati poziciju koja nosi značajno manju razinu stresa.

Osim konačne odluke oko Kovačevića, klub uskoro očekuje i još jednu odluku. Predsjednik Varaždina Dražen Vitez, u razgovoru za Sportske novosti, potvrdio je kako je proces privatizacije u završnoj fazi.

"Drugi tjedan imamo Skupštinu, prezentirat ćemo dokle smo došli i nadam se da ćemo do 1. rujna dovršiti proces preoblikovanja u sportsko dioničko društvo. Privatizacijom bismo omogućili priljev dodatnog novca u klub i povećali bismo proračun."

Na upit oko igračkog kadra, Vitez je rekao kako je mnogo prvotimaca tijekom sezone potpisalo nove ugovore. Drožđeku i Vukčeviću su također ponuđeni, ali još uvijek nisu potpisali.

"Još uvijek traju razgovori. Ponudili smo im bolje uvjete, na njima je da odluče. Nadam se da će barem jedan ostati, bilo bi to dobro za momčad."

A što se tiče netom završene sezone, zadovoljan je afirmacijom mladih igrača.

"Jako smo zadovoljni cijelom sezonom. Iz kluba je otišlo pet standardnih prvotimaca, ali smo njihovim odlaskom afirmirali Belcara i Lusavca i bez njih se utakmice više ne počinju. Šansu su dobili i naši mladi juniori, koji su pokazali da budućnost kluba itekako postoji. Naša nogometna akademija je sve kvalitetnija i veseli me da proizvodimo sve više igrača", zaključio je.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždinDražen Vitez

Ostale Vijesti