Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

U Zagreb dolazi dvije tisuće Škota

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 08:00

Čini se da će i vremenske prilike u subotu predvečer biti u skladu s onime što infrastruktura Maksimira nudi. Bez kiše.

U Maksimiru je sve spremno za sudar sa Škotskom. Na treningu u srijedu pojavio se i Miljenko Sakoman, direktor stadiona koji je raportirao da utakmica može početi - jučer! I dok su reprezentativci s Dalićem radili na terenu, Kotarski prema individualnom planu zbog bolnih leđa izolirano od ostalih, vrijedne službe HNS-a finiširali su svoje zadatke za dvoboj koji bi prema svim prognozama trebao biti - rasprodan.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno 18+)

Naime, tribine Zapad i Sjever u pravilu su popunile svoje kapacitete. Ostala je možda pokoja ulaznica bez vlasnika ali do subotnjeg okršaja Hrvatske i Škotske i to bi trebalo otići u slobodnoj prodaji. Prema informacijama s kojima HNS raspolaže na maksimirski Jug stiže oko dvije tisuće Škota. Očekivano, jer navijačka vojska koja prati reprezentaciju Škotske jedna je od najvjernijih u svijetu nogometa. Sjećamo se kako smo ih viđali u svakom gradu tijekom Eura u Njemačkoj, nevezano uz lokacije utakmica na kojima je igrala njihova reprezentacija.

Primjerice, dok je Škotska primala “petardu” na otvorenju protiv Njemačke u Münchenu, par kiltova gledalo je utakmicu s nama u Neuruppinu, gradiću 70-ak kilometara od Berlina a u kojem je bila smještena reprezentacija Hrvatske. Drugu utakmicu igrali su u Stuttgartu a dobar broj pripadnika Tartan Army muvao se po Hamburgu.

Na raspolaganju su imali oko 3500 ulaznica koliko je kapacitet maksimirske južne tribine, iskoristili su tih spomenutih dvije tisuće a nije isključeno da će do subote još poneki “kilt” krenuti put Zagreba. Tijekom dana sigurno će ih biti pun centar grada, a mnogi od njih će domaćine imati u Hrvatima s kojima njeguju dobre relacije već godinama. Uostalom, ti su odnosi i formalizirani kroz udruge prijateljstva između dviju nacija...

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska, 18.00

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!



Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaškotska nogometna reprezentacijaVatreniHNSLiga nacijaUEFAStadion Maksimir

Ostale Vijesti