Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Trener Olimpije: „Sjećam se Šukera, a na Rujevicu dolazimo pobijediti“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 08:00

Rijeka u 20 sati na Rujevici dočekuje Olimpiju.

Nakon što je Dinamo osigurao svoj nastup najmanje u Europskoj ligi, a nakon 3-0 pobjede u Zagrebu protiv Qarabaga došao vrlo blizu plasmanu i u Ligu prvaka, grupnu fazu jednog europskog natjecanja (Konferencijske lige) pokušat će dohvatiti i Rijeka. No, pred hrvatskim viceprvakom je neugodan zadatak - trećeplasirana momčad prvenstva Slovenije iz prošle sezone i lider tekuće, Olimpija iz Ljubljane.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako Rijeka ovaj dvomeč dočekuje kao favorit, Zmajčeki na Rujevicu dolaze s velikim ambicijama, što je potvrdio i njihov trener, Španjolac Victor Sanchez na konferenciji za medije prije utakmice.

"Bit će to zanimljiv, izazovan dvoboj, ali mi smo spremni. Neće biti lako, no motivirani smo, imamo priliku izboriti skupine Konferencijske lige. Zato smo tu. Analizirali smo suparnika, kao i uvijek, tražiš gdje je suparnik najjači, kao i njegove slabe točke koje će se pokušati iskoristiti. Imamo četiri pobjede u nizu u europskim utakmicama i pokušat ćemo nastaviti tu seriju. To je naša prva ideja, dobiti utakmicu. Ali znamo da se igra 180 minuta", rekao je i nastavio Madriđanin koji je Olimpiju preuzeo početkom ove sezone (u devet utakmica ima sedam pobjeda i dva remija), a u nogometnoj karijeri igrao je i za Real Madrid, u kojem je tada igrao Davor Šuker.

"Imam jako lijepa sjećanja na to vrijeme. Promoviran sam iz druge u prvu momčad Reala, a to je za dječaka iz Madrida bilo ostvarenje snova. Biti u svlačionici s takvim velikanima… Sjećam se Davora, Mijatovića, s kojima sam dobar prijatelj. Njihov odnos prema mladim igračima bio je nevjerojatan, puno su nam pomogli u igračkom sazrijevanju. Kroz karijeru sreo sam i Roberta Jarnija, a poslije sam trenirao Ivana Rakitića. Sjajan dečko i nevjerojatan igrač. Imam dobra sjećanja kada su u pitanju hrvatski igrači".



Tagovi

Olimpija LjubljanaHNK RijekaRijekaKonferencijska liga

Ostale Vijesti