Hajduk.hr
Hajduk.hr

Trener Hajdukovih kadeta: "Željeli smo ovaj trofej, mogli smo zabiti još pokoji pogodak.

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.05.23. | 16:13

Hajdukovci su danas na Poljud donijeli Kupove u dvije dobne kategorije.

Da je pred Hajdukom svjetla budućnost potvrđuju brojni trofeji koje mlade Hajdukove kategorije osvajaju posljednjih sezona. O juniorima se posljednjih mjeseci zaista puno pisalo, dogurali su do finala juniorske Lige prvaka i blagi su favoriti nad Dinamom u borbi za juniorski naslov (Dinamo ima pet bodova, ali i dvije utakmice više, a 13. svibnja na Poljudu se igra Derbi)...

Hajdukovi kadeti trenutno su druga momčad 1.NL za kadete, s četiri boda manje od Osijeka i dva više od Dinama, a pioniri drže uvjerljivo prvo mjesto svojeg prvenstva s 11 bodova više od Osijeka i 13 više od Dinama, pet kola prije kraja...

Danas su na Poljud stigla i prva dva trofeja sezone. Kadeti su s 3-1 nadvisili Osijek u finalu Kupa za svoju dobnu kategoriju, a pioniri su također nadvisili vršnjake iz Osijeka, ali s 3-0 i tako najavili duplu krunu.

"Čestitam cijelom stožeru i svim igračima na cijeloj sezoni. Bio je prisutan umor, ali smo do zadnje sekunde bili koncentrirani. Čestitam protivniku na dobro pruženom otporu. U drugom poluvremenu smo se malo povukli, ali na kraju smo sretno završili", rekao je Marino Žeravica, Hajdukov Kadet.

Junak kadetskog finala bio je Lovre Lončar koji je zabio hattrick.

"Čestitam Osijeku na dobroj igri, igrali smo kao ekipa do samog kraja i mislim da smo zasluženo pobijedili. Prvi gol mi se otvorio šut, drugi pogodak mi je Skoko ostavio povratnu loptu na koju sam dobro naletio i zabio", rekao je mladi napadač.

Nakon kadeta, u kasnijem terminu dominantno su Kup osvojili i mlađi pioniri (U15 kategorija)...

"Željeli smo ovaj trofej, nadigrali smo Osijek i osvojili Kup. Dva lijepa gola Lovre Lončara otvorila su utakmicu i završili smo je na najbolji mogući način, a možda smo mogli postići i još pokoji pogodak", rekao je Zvonimir Tomić, trener Hajdukovih pionira.

A pionirsko finale komentirao je i trener Hajdukovih pionira Zlatko Jerković.

"Osijek je bio puno bolji nego što rezultat pokazuje. U prvom dijelu igrali smo uz vjetar i imali nekoliko tehničkih pogrešaka, a u drugom je to zaista dobro izgledalo. Čestitke dici, čestitke i kadetima na uspjehu", rekao je.

Podsjetimo, u 17 sati finale juniorskog kupa igraju juniori Dinama i Lokomotive na Orijetovoj Krimeji. Utakmicu možete pratiti na MaxSportu, a izvještaj s iste pronađite na Germanijak.hr-u. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Finale Kupa pionira

Hajduk - Osijek 3-0

Finale Kupa kadeta

Hajduk - Osijek 3-1

Finale Kupa juniora

Dinamo - Lokomotiva, 17.00


Tagovi

Hajdukhajduk pioniriHajduk kadeti

Ostale Vijesti