NK Nedelišće
NK Nedelišće

Treća liga nakon desetljeća opet u Nedelišću! „Čekali smo ju kao Ivanišević Wimbledon“

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 09.07.24. | 11:12

Pojedini igrači napustili su klub zbog većih zahtjeva koje nosi Treća NL, a fokus na dolascima je prije svega na mladim igračima koji su spremni za ovu razinu te željni dokazivanja

"Davne 9. srpnja 2001. godine legendarni Goran Ivanišević uzeo je slavni Wimbledon! Na taj uspjeh hrvatska sportska javnost čekala je cijelo desetljeće i to u trenutku kad su ga svi otpisali i kad je nastup na Grand Slamu zaradio 'wild cardom'. Simbolično, upravo na današnji dan donosimo vijest koju smo također čekali cijelo desetljeće. Povjerenstvo za određivanje uvjeta i kriterija za nastup u Trećoj NL - skupina Sjever (četvrti rang hrvatskog nogometa, op.a.) dalo je 'zeleno svjetlo' nogometnom klubu Nedelišće za sezonu 2024/25., što označava povratak među trećeligaše nakon deset godina igranja u županijskom i međužupanijskom stupnju natjecanja", pohvalilo se NK Nedelišće.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Davne 2014. godine Hrvatski nogometni savez ponovno je odlučio spojiti Sjever s Istokom i tadašnja Uprava kluba nije imala ambicije zadržati trećeligaški status. Od ponovne podjele na skupinu Sjever u Nedelišću se iz godine u godinu pripremala dokumentacija za zadovoljavanje svih potrebnih uvjeta i kriterija, a ovog proljeća to je Upravi kluba na čelu s predsjednikom Ivicom Mihalićem i pošlo za rukom.

Zadovoljeni su svi uvjeti iz četiri kategorije - sportski, infrastrukturni, administrativni i pravni kriteriji.

"Za sportski kriterij, odnosno osvajanje potrebnog 3. mjesta u Međimurskoj Premier NL najveće zahvale idu igračima i treneru Davoru Balentu koji su ostvarili ono što se na početku sezone možda činilo neostvarivim. Jedan od osnovnih kriterija su i mlađe uzrasne kategorije pa velike zahvale idu i našoj Školi nogometa Petica, čiji smo član od 2021., i zajedno napredujemo iz godine u godinu. Trenutno je u pogonu šest natjecateljskih kategorija i dvije skupine vrtićkog uzrasta s kojima radi pet licenciranih nogometnih trenera. Za sjajne infrastrukturne uvjete pobrinuli su se Općina Nedelišće i Nekretnine Nedelišće d.o.o. koji upravljaju našim nogometnim domom SRC-om Trate, zato posebne zahvale za uloženi trud u unaprjeđenje ionako sjajnih uvjeta idu načelniku Nikoli Novaku, direktorici Sanji Zorković, te djelatnicima Martini i Damiru. Ove godine obnovljene su prostorije kluba, interijer stadiona, nabavljen je privremeni semafor za rezultat utakmice, izgrađena je kućica za snimanje utakmica, i to nije sve. U najavi je natkrivanje tribine stadiona, postavljanje reflektora po UEFA standardima i nabava LED semafora, jedinstvenog na ovom području", kažu iz kluba i dodaju:

"Zahvaljujemo i Međimurskom nogometnom savezu na suradnji, podršci i na pribavljanju potrebne dokumentacije za licenciranje, te aktualnim međimurskim trećeligašima na savjetima i riječima podrške za iskorak. Za klub će 2024. ostati zabilježena kao godina u kojoj je na Skupštini 'obnovljena' Uprava, a ujedno i izglasana promjena klupskog grba. S najmlađom momčadi u prvenstvu osvojeno je 3. mjesto, u Međimurskom nogometnom kupu stiglo se do polufinala, afirmirao se velik broj mladih igrača."

U sezoni 2024/25. Nedelišće u Trećoj NL - Sjever nastavlja s Davorom Balentom na mjestu trenera, u tome će mu pomagati Ivan Habuš koji je angažiran za obnašanje dužnosti sportskog direktora, i vjerujemo da će uz zdravu radnu atmosferu svi igrači zadovoljiti ono što se od njih traži. Pripreme za novu sezonu počinju 15. srpnja, trenirat će se 3-4 puta tjedno, a bit će i osvježenja u igračkom kadru. Pojedini igrači napustili su klub zbog većih zahtjeva koje nosi Treća NL, a fokus na dolascima je prije svega na mladim igračima koji su spremni za ovu razinu te željni dokazivanja.

Kako bi se momčad što bolje i kvalitetnije uigrala dogovorene su pripremne utakmice protiv Dubravčana (20. srpnja), Golubovca (27. srpnja), Dinama iz Palovca (31. srpnja), Sloge iz Štrigove (3. kolovoza), Dinama iz Domašinca (7. kolovoza) i BSK-a iz Belice (10. kolovoza). Početak prvenstva u Trećoj NL predviđen je za 17. kolovoza, dok se Nedelišće u Međimurskom nogometnom kupu uključuje u 3. kolu koje je na rasporedu 28. kolovoza.

"Radujemo se ponovnim susretima s našim protivnicima iz Čakovca, Domašinca, Kotoribe, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Varaždina, Ludbrega, Koprivnice, Slatine, Virovitice, Pitomače, Đurđevca, i spremni smo po prvi puta odigrati dvoboje protiv klubova iz Predavca, Grubišnog Polja i Garešnice. Ovim putem srdačno se zahvaljujemo i svim našim sponzorima i donatorima, te brojnim navijačima koje ujedno pozivamo da nas prate u novoj trećeligaškoj avanturi. Mnogo toga se promijenilo, a naš cilj je svima pokazati gdje pripadamo, jer mjesto veličine Nedelišća s ovom (i budućom) infrastrukturom na Tratama zaslužuje i mnogo više", zaključio je povratnik u Treću NL.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNLNK NedelišćeTreća HNLTreća nogometna liga

Ostale Vijesti