Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Tko od mladih hajdukovaca može putem Vuškovića, Pukštasa i Sigura?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.06.23. | 08:30

Dok čeka na nova pojačanja, trener Leko radi s izuzetno mladim kadrom, a vidjet ćemo tko će se izboriti za priliku i minutažu

Svu silu mladih igrača ima trener Hajduka Ivan Leko na pripremama u Mravincima koje su prvi filter prije polaska u Sloveniju. Na krilima sjajnog uspjeha, drugog mjesta u Ligi prvaka mladih, u kadar je priključeno mnoštvo talenata Bijelih koji se sada moraju izboriti za svoju priliku, kao što je to uspjelo Luki Vuškoviću koji je postao prvotimac i najveći eksponat za prodaju koja je sve izvjesnija. Istina, izmaknula je Hajdukovim juniorima domaća titula pa predstojeće sezone neće igrati u Ligi prvaka, ali to ne umanjuje činjenicu da se ipak dobro radi u Akademiji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rekosmo, Vušković je najveći kapitalac, igrač koji je sa samo 16 godina zaigrao u prvoj momčadi, privukao interes Manchester Cityja i PSG-a, ali ima tu i drugih koji bi u većoj mjeri mogli biti promovirani u narednoj sezoni.

Dokazana vrijednost je i Rokas Pukštas, mladi američki reprezentativac koji je također stekao status nezamjenjivog prvotimca u završnici sezone koju je počeo na krilu, a sada u sredini terena operira s iskusnim Filipom Krovinovićem.

Što se tiče vratara, na pripremama su uz Lovru Kalinića i Ivana Lučića još mladi Toni Silić te Borna Buljan koji će se boriti za poziciju trećega čuvara mreže.

Vrijedi istaknuti povratak stopera Dominika Prpića koji je bio ugodno iznenađenje prije nego što je ispao iz stroja zbog više sile.

Primjer kako karijera može ići uzlaznom putanjom je put Nike Sigura koji je zbog ozljede dvojice standardnih desnih bekova Dina Mikanovića i Gerge Lovrencsicsa na kraju prošle sezone sjajno odigrao na toj poziciji premda je zadnji vezni te je izborio nastup na Euru do 21 godine i njegovo priključenje se očekuje kada za Hrvatsku završi smotra mladih.

Od nositelja srebrne generacije juniora Marijana Budimira koji je sada u Širokom Brijegu kao trener seniora, treba spomenuti nositelje – kapetana Marka Capana, Roka Brajkovića, Jeru Vrcića, Matu Antunovića Šimuna Hrgovića, Niku Đolongu te Matea Jurića Petrašila koji su se dokazali u mladoj momčadi, a već dobivali pomalo prilike u nastupima i treninzima s Lekom.

Za prvu momčad igrao je i Ivan Ćubelić kao i Elvis Letaj, a u kadru su još Ivan Krolo, Madžid Šošić, Tino Blaž Lauš i Filip Čuić koji su bili na posudbama.

Svih njih čeka rad s Lekom i stručnim stožerom, vidjet ćemo hoće li tko prije puta otpasti i možda dogovoriti posudbu, jer bilo je govora da bi Budimir nekolicinu moga povući sa sobom u Široki Brijeg, a ostaje i opcija Radomlja, slovenskoga kluba s kojim je Hajduk u partnerskom odnosu.

Svi treneri koji su se osvrtali na povijesno finale juniora istaknuli su da je od rezultata važnije koliko će njih biti materijal za prvu momčad. Premda Hajduk ima namjeru dovoditi još igrača, mnogi će dobiti šansu, ali moraju predano raditi, jer prijelaz iz juniora u seniore najosjetljivije je razdoblje u karijeri.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukHajduk junioriIvan LekoMarijan BudimirLuka VuškovićRokas PukštasNiko Sigur

Ostale Vijesti