Tom Weller/DPA
Tom Weller/DPA

Talijanski velikan se uključuje u borbu za Sosu, spremni su odriješiti kesu na ljeto

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 12:15

Hrvatski lijevi bek će od iduće sezone promijeniti sredinu, a samo je pitanje za kojeg velikana potpisuje

Nekoliko jako dobrih sezona u nizu odradio je Borna Sosa u dresu Stuttgarta. Sudjelovao je ove sezone u spašavanju Švaba od ispadanja i tako zauzeo mjesto na lijevoj strani u idealnoj momčadi Bundeslige. A kao dio svoje idealne momčadi vidi ga već od ljeta nekoliko velikana.

Ranije se spominjao interes Barcelone, zagrizao je i Chelsea, a sad iz Italije stižu vijesti da se za njegov transfer kesu sprema odriješiti i Juventus. Talijanski velikan već dvije sezone nema monopol na trofej Serie A i u Torinu su lagano nervozni zbog takvog stanja. Iz tog razloga spremaju se na ljeto odraditi potpuni remont momčadi s kojom će napasti sve pa i između ostalog Ligu prvaka koja im je već jako dugo nedosanjani san.

Staru damu sigurno napuštaju dugogodišnji kapetan Giorgio Chiellini i Paulo Dybala koji su se već oprostili od navijača, a tom popisu mogli bi se pridružiti Aaron Ramsey, Arthur Melo, Moise Kean, Federico Bernardeschi i Alex Sandro. Potonjem ističe ugovor u lipnju 2023. godine, a plaća od 6 milijuna eura godišnje ne olakšava puno čelnicima Juvea. Rado bi ga se riješili, a na njegovo mjesto doveli adekvatnu zamjenu.

Prvi na popisu onih koje bi čelnici Stare dame voljeli vidjeti na lijevoj strani je 23-godišnji lijevi bek Vatrenih. Ove sezone postigao je Sosa dva gola i upisao devet asistencija, a Transfermarkt ga procjenjuje na 20 milijuna eura. Ugovor sa Švabama ima do ljeta 2025. godine, a oni su ga spremni pustiti onom tko ponudi 25 milijuna eura.

Talijani ga vide kao idealno pojačanje, a isto razmišljaju i drugi zainteresirani pa ostaje samo pitanje tko će prvi poslati ponudu i gdje će Vatreni nastaviti karijeru.


Tagovi

Borna SosaJuventus

Ostale Vijesti