Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Poznati termini i lokacija prve dvije utakmice finala, Boysi proučili: Za finale nam treba naše najbolje izdanje!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 18:13

Prva dvije utzakmice igraju se u Zagrebu, a treća i potencijalna četvrta u Omišu.

Futsal Dinamo i Olmissum ovaj petak kreću u finalni pohod za naslov prvaka Hrvatske nakon što su u polufinalu svladali Futsal Pulu, odnosno Square s 3-1 u pobjedama. Ovo će ujedno biti repriza prošlosezonskog finala (Dinamo je slavio s 3-1), samo što je prednost domaćeg terena, kao i status favorita za naslov, ovaj put na strani Plavih.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo će tako u petak, 3. svibnja (20 sati) i ponedjeljak 6. svibnja (19 sati) ugostiti Olmissum u Domu sportova II. Serija se potom seli u Omiš. Termin treće utakmice finala još nije poznat, ali igrat će se vjerojatno u petak 10. svibnja, dok će se potencijalna četvrta utakmica igrati u nedjelju 12. svibnja ili ponedjeljak 13. svibnja. Ako niti nakon četiri utakmice ne dobijemo prvaka, majstorica se igra idući tjedan u Zagrebu.

Prošle sezone Dinamo je osvojio naslov nakon što je u prve dvije utakmice, odigrane u Omišu, rezultat bio 1-1 u pobjedama, a Plavi su u dvije utakmice u krcatom KC Dražen Petrović pobijedili Olmissum sa 6-2 i 3-1 i okitili se prvim naslovom prvaka. Za ovo finale Dinamo se odlučio na kapacitetom manju, ali ujedno i puno 'skučeniju' Dvojku Doma sportova u kojoj Dinamo vođen Bad Blue Boysima može izgubiti prilično teško. Torcida je u ovom doigravanju u Dvojci pala sa 6-1 i 6-0, Futsal Pula sa 5-2 i 4-2 i Plavi u krcatom Domu sportova imaju istinsku prednost domaćeg parketa.

Dvojka je Dinamova domicilna dvorana, igrači je vole (i poznaju) više nego Cibonu, a zbog tribina tik uz parket malo koja ekipa može izdržati takav navijački pritisak. Ulaznice za prve dvije domaće utakmice finala mogu se nabaviti na platformi CoreEvent, a od srijede i u BBB Fan Shopu u Ilici 37.

U prethodne četiri domaće utakmice doigravanja u Dvojci se naguralo oko 2.500 gledatelja, a za prva dva finalna dvoboja očekuje se puni kapacitet dvorane, kao što je bio u prošlosezonskom polufinalu protiv Novog Vremena, što znači da bi u petak i ponedjeljak na finalu prvenstva Hrvatske u futsalu trebalo biti više od 3000 gledatelja, ali i najbolje navijanje do sada. Barem ako je suditi po objavi Bad Blue Boysa koji cijelu sezonu, a posebno ovo proljeće 'osvajaju tuđe gradove', ali i pune domaća sportska borilišta.

"Jučerašnja (nedjelja, op.a.) pobjeda u Dvojci donijela je našem futsal klubu novo finale i priliku da obranimo naslov prvaka Hrvatske! U finalnoj seriji ovog puta imamo prednost domaćeg terena, a prve dvije utakmice igraju se u petak od 20 sati i u ponedjeljak od 19 sati u Domu sportova. U petak i jučer su naši igrači imali odličnu podršku, za finale i novi naslov nam treba dvorana puna do posljednjeg mjesta u obje utakmice i naše najbolje izdanje do sada. HOĆEMO TITULU I OVE GODINE", poručili su Bad Blue Boysi koje ponovno očekuje iznimno naporni vikend.

Naime, dan prije druge uzvratne utakmice finala prvenstva u futsalu, Dinamo igra u Rijeci ključnu utakmicu u pohodu na naslov prvaka HMNL, a na dan druge utakmice futsal finala trebala bi se igrati i utakmica četvrtfinala košarkaške Premijer lige između KK Dinama i Cedevite, tako da nije isključen niti dupli program. No, o tom potom. BBB i Dinamovi navijači prvo se moraju oporaviti od 'savršenog' vikenda u kojem je Dinamo slavio u Varaždinu, Lokomotiva je zakinula Rijeku, Futsal Dinamo je s dvije pobjede nad Futsal Pulom izborio finale prvenstva, a pobjede su upisali i KK i OK Dinamo.

Neki Dinamovi navijači će reći, nemoguće je imati bolji vikend od prošloga. Drugi će reći, pričekaj sljedeći....



Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMNK OlmissumOlmissumprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti