GLEB GARANICH / REUTERS
GLEB GARANICH / REUTERS

Svi putevi vode u Kopenhagen: Kako do danske prijestolnice?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.06.21. | 14:57

Donosimo detaljan vodič za odlazak u Kopenhagen gledati Vatrene u osmini finala Europskog prvenstva!

Priželjkivali smo Budimpeštu, dobili smo Kopenhagen. Na prvu bi naši navijači pomislili kako nas čeka malobrojna kolonija kockastih dresova u danskoj prijestolnici, no, kada skupno pogledamo omjer “prava i obaveza”, uopće nismo loše prošli. Dapače.

Prvo i najbitnije, stadion Parken, inače dom Kopenhagena, prima 38 000 posjetitelja. Za osminu finala Europskog prvenstva, u prodaju će biti pušteno 25 000 ulaznica, a pošto sigurno ne igramo protiv domaćina, jer naši potencijalni protivnici su Poljaci, Šveđani, Slovaci ili Španjolci, možemo biti sigurni da će broj naših navijača biti barem komparativan s našim protivnicima.

Cijene bi trebale biti pristupačne. Najjeftiniji papirić je do sada u grupnoj fazi natjecanja koštao 50 eura, dok one najskuplje idu za 185. Ima tu i nekih srednjih opcija, no računajte da će te za ulaznice izdvojiti 400, 1000 ili 1500kn, ovisno o kategoriji.

Postupak prijave za ulaznice je sljedećI: Prvo se potrebno prijaviti na HNS-ovom portalu za ulaznice. Prijave se otvaraju sutra u 10 sati ujutro, a za registraciju vam je potreban samo OIB. Ovaj postupak će biti otvoren sve do petka u 11 sati. Do tada će svi valjanim prijavama dobiti pristupni kod. Tad se selite na UEFA-in portal za ulaznice gdje će te s dobivenim kodom moći kupiti do četiri ulaznice.

Dobre vijesti se nastavljaju i po pitanju epidemioloških mjera. Ništa ne garantira da se situacija do ponedjeljka neće promijeniti, no kako sada stvari stoje, u Kopenhagenu ugostiteljski objekti rade do ponoći, a zaštitne maske su gotovo pa nepotrebne. Sve ovo podsjeća na neka druga vremena, kada je Covid bio nepoznanica.

Gradska jezgra je impresivna, cijene u gradu su nažalost za naše standarde visoke, no barem će te imati realni uvid u cijenu proizvoda. Danska kruna i hrvatska kuna vrijede gotovo identično. Ako se pak planirate zadržati nekoliko dana, blizu je Švedska, točnije grad Malmo. Ako ste pak avanturist s viškom vremena na raspolaganju i krećete ranije na put, možete stati u Amsterdamu. Tamo vas u subotu očekuje prvi dvoboj osmine finala između Walesa i Danske, svakako sjajna kombinacija za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. No, to uključuje prelaske više graničnih prijelaza osobnim automobilom ili kombijem, a samim time i više potencijalnih poteškoća. Možete i letjeti s presjedanjem, no to je već skuplja opcija za one dubljeg đepa.

Do Kopenhagena je najbrže i najednostavnije letjeti. Cijene nisu baš niske, no iz Zagreba se da stići do “otoka” za nešto više od 200 eura. Automobilom je to već jedna ozbiljnija avantura, oko 17 sati vožnje uglavnom autoputom.

Za kraj, moramo napomenuti kako ovaj put ipak nosi određene restrikcije, točnije, u Dansku ne mogu ući baš svi. Potrebno je zadovoljiti barem jedan od ovih zahtjeva;

a) potvrdu o punoj imunizaciji cjepivom protiv covida-19 koje je odobrila EMA (Europska regulatorna agencija), a od primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana

b) potvrdu o preboljenju covida-19 u razdoblju od 14 dana do 8 mjeseci prije putovanja

c) obaviti testiranje pri ulasku u Dansku.

Procedura nije pretjerano komplicirana, iskreno sumnjamo da će veliki dio navijača koji žele na osminu finala naići na neke ozbiljnije problem pri ulasku u zemlju.

Podsjećamo, utakmica se igra već u ponedjeljak, start je u 18 sati.

Vatrenima i svim navijačima koji će se naći na Parkenu, želimo sretan put i puno sreće u pravoj, pred-pandemijskoj avanturi.

 


Tagovi

FC KopenhagenParkenHrvatskaEUROputgostovanje

Ostale Vijesti