REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Stanišić operiran nakon puknuća ligamenta!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.08.24. | 11:58

Iz Münchena stižu loše vijesti koje će sigurno uznemiriti i Zlatka Dalića.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić u utorak ujutro podvrgnut je operaciji lateralnog ligamenta koljena do čijeg je puknuća došlo na jučerašnjem (ponedjeljak) treningu Bayerna. Puknuće lateralnog ligamenta nije toliko kobno kao puknuće prednjeg križnog ligamenta nakon čega igrač treba proći rehabilitaciju od šest do 12 mjeseci. Ovako Stanišića na terenima neće biti nekoliko tjedana, možda i mjesec dana što znači da će propustiti uvodnih nekoliko kola Bundeslige kao i susrete Hrvatske protiv Portugala u Lisabonu (5. rujna) te Poljske u Osijeku (8. rujna).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Stanišić će pauzirati nekoliko tjedana nakon što je pokidao kolateralni ligament desnog koljena na treningu u ponedjeljak", priopćio je Bayern.

Stanišić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bayeru s kojim je osvojio duplu krunu i igrao finale Europske lige. Sada se vratio u München i očekivalo se da će zauzeti standardno mjesto na poziciji desnog beka bavarskog velikana. Vincent Kompany na poziciji desnog beka nema previše opcija. Osim Stanišića belgijski strateg na toj poziciji može računati samo na jednog nominalnog desnog beka, Francuza Sachu Boeyja.

No, prilične probleme očekuju i hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Zbog ozljede Josipa Juranovića Stanišić je bio jedini desni bek za predstojeća dva susreta Lige nacija, a sada je i on ozlijeđen. Na pretpozivu se nalaze imena koja također nisu desni bekovi tako da će Dalić morati dobro razmotriti koga će pozvati umjesto ozlijeđenog beka...

Stanišić je po povratku u München odigrao svih 90 minuta u utakmici prvog kola DFB Pokala u kojem je Bayern s 4-0 svladao niželigaša SSV Ulm 1846. (G)



Tagovi

BayernJosip StanišićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti