DPA
DPA

Dalićev popis za Ligu nacija: Modrić predvodi Vatrene, pozivi za Petra Sučića, Jakića, Matanovića...

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.08.24. | 12:04

Izbornik nogometne reprezentacije objavio je popis Vatrenih s kojima kreće u novo izdanje Lige nacija ali i u pripremu za kvalifikacije za SP 2026.

Izbornik Zlatko Dalić objavio je na stranicama HNS-a popis imena s kojima kreće u novo izdanje Lige nacija.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na popisu očekivano nema Josipa Juranovića koji je ovih dana podvrgnut operacijskom zahvatu ozlijeđenog stopala. Nema niti Nike Sigura koji je bio ozlijeđen i sada hvata formu. Nema niti Nikole Vlašića koji također ima zdravstvenih problema zbog kojih je napustio kamp reprezentacije tijekom Eura. Dakako, na njemu nema Vide i Brozovića koji su se nakon Eura oprostili od nastupa u dresu reprezentacije. Svojevrsno iznenađenje je da su Marko Pjaca i Marco Pašalić završili u rubrici "pretpozivi". Tu je i Ivušić koji je prepustio svoje mjesto Kotarskom, a novo lice na širem popisu je Robert Ljubičić. Nova imena su Petar Sučić iz Dinama i Igor Matanović. Povratnici su Jakić i Ćaleta-Car.

"Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapetan i dalje s nama - Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega", poručio je izbornik Dalić na službenim stranicama HNS-a.

POPIS:

VRATARI: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

OBRANA: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić

VEZNI RED: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić

NAPAD: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Igor Matanović

Pretpozivi:

Borna Barišić, Marko Pjaca, Ivica Ivušić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Toni Fruk, Robert Ljubičić

"Imamo i dalje snažne temelje u momčadi koja je prije dvije godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo momčad osvježili s nekoliko novih imena koje želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju. Nova sezona tek je započela, svi kandidati imaju mogućnost kroz dobar rad i kvalitetne nastupe u svojim klubovima izboriti priliku u reprezentaciji. Čekaju nas jako dobri protivnici u Ligi nacija, počevši s Portugalom u Lisabonu. Iako nećemo i ne smijemo zanemariti rezultat jer hrvatska reprezentacija uvijek mora stremiti pobjedama i uspjesima, naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je posložiti momčad koja će krenuti u kvalifikacije za SP. To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rješenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspjesima - snažno zajedništvo, timski duh i pobjednički mentalitet", naglasio je izbornik Dalić

Podsjetimo, novo izdanje Lige nacija počinje 5. rujna kada Hrvatska gostuje kod Portugala. Tri dana kasnije je domaćinstvo Poljskoj u Osijeku, obje utakmice počinju u 20.45 sati. U listopadu je Hrvatska domaćin Škotskoj, a putuje na uzvrat u Poljsku da bi se grupni dio završio u studenom i putovanjem na noge Škotskoj, odnosno domaćim ogledom s Portugalom. Dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine idu u četvrtfinale natjecanja, trećeplasirana će u play-off za ostanak u elitnome društvu, a posljednjeplasirana seli u Ligu B. Utakmice nokaut faze Lige nacija su u ožujku sljedeće godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNSHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićLuka ModrićLiga nacija

Ostale Vijesti