Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Stadion ispunjen do vrha, Hrvati ne prestaju s pjesmom!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 20:59

Dan u Varšavi prošao je izuzetno mirno a stadion je bio ispunjen do posljednjeg mjesta

Ništa se nije događalo tijekom dana u Varšavi. Doduše, nije niti bilo klasičnog zauzimanja centra grada od strane Hrvata, velike zastave koja je uobičajena u gradovima u kojima igraju Vatreni niti šetnje velikih grupa hrvatskih navijača.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao da nisu htjeli time provocirati domaćine koji su prijetili osvetničkim pohodom zbog Osijeka. Na koncu je sve proteklo u pustim obećanjima i u mirnim tonovima. Hrvata je bilo, ali umjesto po trgovima sretali smo ih u šetnji Starim gradom, odnosno u restoranima kojih u Varšavi ima napretek.

Za mir u poljskoj prijestolnici svakako je zaslužna i policija koje je bilo na svakom koraku. Svaki iole bitniji punkt u širem centru Varšave zauzela je policija te sjedeći u automobilima i kombijima promatrala kolone turista, navijača i školskih ekskurzija kojih je zapravo bilo najviše. I na taj način valjda izbila i samu pomisao o eventualnim neredima.

Tijekom dana u Poljskoj se naveliko pričalo o rečenicama koje je s poljskim medijima podijelio Nenad Bjelica. Svako malo bi javnom eteru izletjela neka od Bjeličinih misli. Pa je malo pričao Arsenić koji brani boje Rakówa, pa neki bivši igrači... Uglavnom, puno su Hrvati dobili pozornosti ovdašnje javnosti uz neizostavno pitanje:

“Kako?” a koje se, naravno, odnosilo na činjenicu da Hrvatska kao mala zemlja postiže velike rezultate u svjetskim okvirima.

“Ima nas deset puta više, a nema nas na mapi”, zaključak je domaćina koji su unatoč nepovjerenju koje imaju prema svojoj nacionalnoj reprezentaciji poprilično napunili stadion. Zapravo, par sati prije početka utakmice stigla je informacija kako su prodane sve ulaznice za dvoboj na Narodowy stadionu a pravo iznenađenje nastalo je u press centru kada su objavljene startne postave za utakmicu.

"Gle nema Lewe", primijetio je kolega iz Hrvatske i izazvao popriličnu konsternaciju među Poljacima.

"Pa nema niti Ćalete-Cara", dodali smo, onako, više za sebe...

"A nije baš neki ekvivalent", nije se dao kolega.

"Ćaleta-Car sigurno se ne slaže s tobom", zaključili smo razmjenu mišljenja.


Malo kasnije je izbornik Michal Probierz otkrio kako Lewandowskog nema zbog "sitne ozljede" a što je izazvalo smjeh među medijima koji su više skloni vjerovati kako spone izbornika i topnika Barcelone nisu baš tako čvrste kako se činilo uoči ove akcije reprezentacije Poljske. Kako bilo, sat vremena prije početka utakmcie stadion je bio već poprilično ispunjen. Hrvati su se isticali u "crnini" koju su odabrali za outfit za ovu utamicu. Smjestili su se iza istočnog gola, na gornjoj etaži odakle su pozdravili izlazak naših reprezentativaca na zagrajavanje nekih 45 minuta prije početka utakmice.

"Zovi, samo zovi", krenulo je s tribine na kojoj su bili Hrvati, a odmah nakon što je krenula lopta s centra. Zapravo, Hrvati nisu prestajali s pjesmom, dok su domaćinu tu i tamo zagrmili.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSLiga nacijapoljska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti