Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Sopić: „U finalu Kupa moraš zabiti gol. Moja odluka bila je bila vađenje Pjace“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.05.24. | 20:02

Trener Rijeke prokomentirao je poraz od Dinama u finalu Kupa.

Dinamo je s 3-1 svladao Rijeku na Rujevici i osvojio Kup. Iako je Rijeka dobro ušla u dvoboj, Plavi su do poluvremena zabili dva gola, a u završnici utakmice riješili pitanje pobjednika,

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitao bih Dinamu na osvajanju Kupa. Zabili su više. Bili smo bolji u prvih prvih 30 minuta, ali nismo zabili. Moraš zabiti gol. Ovo je finale Kupa. Bilo je teško na širokom terenu hvatati Dinamo nakon što su poveli. Nekada moraš imati nekoga tko može zabiti kada ne ide. Treba u miru analizirati utakmicu", rekao je Sopić.

Strateg Rijeke na poluvremenu je u svlačionici ostavio Marka Pjacu...

"To je bila moja odluka. Marko Pjaca odigrao je ove sezone jako puno utakmica, imao je terapije, ide na Svjetsko prvenstvo. Na 0-2 bili smo realni rizika. Pred njim je Europsko prvenstvo".

Obje klupe bile su prilično nervozne u drugom dijelu...

"Nema se što komentirati, sve je to u duhu borbe".

Kako biste ocijenili sezonu i koji su planovi za ljeto?

"Ne bih ocjenjivao sezonu, to je za ljude u klubu. Ovo je prizemljenje, trebamo i hladne glave izanalizirati sve. Gdje smo i što smo s igračkim kadrom. Europa se igra već 25. srpnja. Nakon zadnjeg kola bit ćemo pametniji".

Komentar utakmice dao je i Marco Pašalić:

"Nisam odigrao najbolju utakmicu, imao sam par dobrih akcija. Da je ona prva ušla... Nemam što reći, tužan sam. Odigrali smo mušku utakmicu prvih pola sata, no, nešto se prelomilo i okrenulo. Nismo imali sigurnost u dodavanjima i driblinzima. Prazno se osjećam. Danas ću biti tužan, ali kada dođem k sebi okrećem se reprezentaciji", rekao je Marco Pašalić.

Na konferenciji za medije koja je uslijedila, Sopić je ponovio:

"Čestitam Dinamu na osvajanju Rabuzinovog Sunca. Ne mogu se oteti dojmu da smo u prvih 20 minuta morali zabiti pogodak. Petkoviću smo dali previše prilika u međuliniji, isto vrijedi I iza Baturinu, a oni su to iskoristili. Jednostavno, oni su klasni igrači i to je tako. Do prvog pogotka smo dobro funkcionirali, a onda su u jeku naših napada oni su zabili pogodak i na kraju osvojili Kup."

Rijeka se u završnici sezone 'ugasila'...

"To vam je sve do trenera. Zezam se… Nije jednostavno. Moramo zabiti dva pogotka, igrati protiv Petkovića koji je sjajan igrač… Cijelu sezonu su nas nosili igrači koji su zabijali golove, ali mi nemamo igrača koji je mogao zabiti 10+ pogodaka. Ispalo je tako kako je ispalo."

Je li presudio Dinamov pobjednički gard?

"Kad imate iskusne igrače na terenu, onda vam je jednostavnije. Rijeka ima mladu momčad, to svi znaju, ali ne trebamo se na to vaditi. Znate da smo imali prvo 26, a onda 16 udaraca, dok je Dinamo momčad koja iz tri udarca može zabiti dva pogotka. Ne treba se na to vaditi, ali to je jednostavno tako."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceHNK RijekaGNK DinamoŽeljko Sopić

Ostale Vijesti