Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Doktor Petković donio i Rabuzina!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.05.24. | 20:12

Onog trenutka kada je Dinamo poveo za 1-0, pravilo gola u gostima nije više nudilo nikakvu nadu Rijeci da može do trofeja. Ostalo je bila rutina...

Nebo i zemlja razlika je bila u dvije utakmice finala! Uspavanku u Maksimiru zamijenila je sjajna utakmica na Rujevici. Utakmica u kojoj je Rijeka odlično krenula, ali i koja je završila onog trena kada je Dinamo zabio za 1-0. To kontroverzno pravilo gola u gostima u tom trenutku nije više nudilo nikakvu nadu domaćinu. Brzo je stigao i gol za 2-0 i priča je bila zaključena! Rutinski je Dinamo stigao do dvostruke krune, ali kada imaš Brunu Petkovića onda imaš i adut koji nosi prevagu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvenstvu je režirao preokret, u Kupu je ostavio loptu za Hoxhu i egzekuciju Sučića, pa zaključio priču podvaljivanjem za Bulata i 3-0. Doktor Petković majstorski je riješio riječke ambicije a usput i razmijenio solidan broj udaraca s Radeljićem. Sudac Titlić pustio je od početka čvrstu igru. Nije svirao baš svaki prekršaj, no onda je u nastavku malo izgubio kontrolu nad utakmicom. Na terenu su se mlatili, a na klupama davali novu dimenziju onome što znamo okarakterizirati kao “kočijaški rječnik”.


Na koncu, rasplet finala i prvenstva pokazali su velik nesklad s izjavama Damira Miškovića koji je u najavi dvoboja na Rujevici mrtav-hladan zaključio kako je “Rijeka bila bolja tijekom sezone”. Čisto da podsjetimo, u šest međusobnih utakmica Dinamo je četiri puta slavio, dok su dvije završile bez pobjednika... I uzeo tri trofeja!

Prvenstvo, Kup, Superkup, proljeće u Europi... Senzacionalna sezona za Dinamo kakvoj se malo tko nadao. Uz turbulencije u svlačionici, na travnjaku i klupskim hodnicima Dinamo je uzeo sve što je mogao uzeti! S trenerom na klupi koji je od početka dočekan s figom u džepu i kojeg su pratile sumnje cijelo ovo vrijeme. Borio se Jakirović s vjetrenjačama, živio dobar dio sezone na samom rubu ali završio je kao pobjednik. Veliki pobjednik. Uzeti trofej na Rujevici je njegova velika osobna zadovoljština.

I najmanje što ljudi iz Maksimira sada mogu učiniti jest da već sutra pred Jakira stave novi ugovor; pokažu time povjerenje ali i utišaju zlonamjerne glasine koje se, slučajno ili ne, pojavljuju redovito uoči odlučujućih utakmica Dinama u ovoj sezoni!

S druge strane, Željko Sopić stigao je u Rim, ali Papu nije vidio. Ostao je kratak u prvenstvu a nije uzeo niti utješnu nagradu. I na taj se način vjerojatno oprostio od Rujevice. Jer ako predsjednik smatra da je Rijeka bolja od Dinama, a ti nisi uzeo ništa - onda je valjda sve jasno! Ili predsjednik suptilno šalje poruke i traži argumente za odluku koju je odavno donio. No Sopićeva ostavština u Rijeci možda se neće mjeriti trofejima, ali jasno se vidi na drugim stvarima, poput popisa Zlatka Dalića. Trojica su unutra, Fruk je blizu. I to su milijuni koji bi se mogli slijevati u blagajnu Rujevice sljedećih mjeseci!

Oglas

Kup: Rijeka - Dinamo (UŽIVO)


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti